Innvandring

Vil VG vennligst be FrP og Listhaug om unnskyldning?

VG har i ett kjør gjennom årene hakket på FrP og tidligere justisminister Sylvi Listhaug. Mantraet har vært at FrP og Listhaug svartmaler om "svenske tilstander". Nå har VG selv avdekket disse tilstandene til gangs på Holmlia. Hva gjør VGs ledelse nå? Beklage?

VGs særdeles gode og grundige avsløring av de ekstreme kriminelle forholdene på Holmlia, er et lite stykke Norges-historie. At Oslo har fått «svenske tilstander», eller kanskje mer treffende, «gangsterislam-tilstander», kan ikke lenger benektes. Young Bloods har herjet i årevis blant de såkalte «holmlianerne», mens benekterne har stått i kø gjennom årene, enten det har vært medieredaksjoner, politikere på venstre- og høyresiden, eller politiledelser.

Et eksempel som bør nevnes, er å finne i VGs eget arkiv, og det stammer fra valgkampen 2017. Sylvi Listhaug dro til Rinkeby for å se om det var lærdom å hente for oss i Norge – om hvilke feller vi ikke bør gå i. Medie-Norge gikk regelrett amok. VGs reporter stakk mikrofonen opp i ansiktet på Listhaug og spurte en smule aggressivt:

VGs reporter får svar på tiltale fra Listhaug i Rinkeby.

 -Vil du nå slutte å snakke om svenske tilstander? 

-Nei, hvorfor i all verden skulle jeg det, svarte Listhaug kontant.

Nei, hvorfor skulle hun eller FrP gjøre det, VG? Hvorfor skulle vi i HRS allerede for mange år siden «vasket munnen vår» i de mange rapporter og artikler (og bøker) om hva enhver har kunnet se komme – hvis man evner å være ærlig i sine observasjoner?

Og nå sier politiet det selv.

I en intern etterretningsrapport som antakelig den politiserte og skjønnmalende politiledelsen helst hadde sett blitt liggende i en skuff og ikke endt opp i VGs redaksjon. Young Bloods har etablert et territorium innen et spesifikt geografisk område:

 «(…) de kriminelle aktørene innehar større innflytelse og autoritet enn politiet (…) og kan, på et tidlig stadium, sammenlignes med tilstander som oppleves i enkelte større svenske byer.»

Politiet har i denne rapporten markert trusselnivået som høyt og med rød farge bak disse kriteriene: «Vold, tilgang på våpen, utnyttelse av sårbare personer, narkitikakriminalitet og utbredelse/omfang.» Gjengen har vokst og vokst i minst 11 år nå, og de kan mønstre 50 mann på få minutter. Gjengen har nærmest totalt kontroll på Holmlia, rapporterer VG.

At dette nå er et faktum, er ikke til å bli overrasket over. Det har vært en bred politisk vilje gjennom mangfoldige år å importere voldelig, islamsk klankultur til Norge og Oslo, inkludert analfabeter fra landsbygder. Man skulle jo «bare integrere» dem, og alt ville bli en multikulturell lykke for oss alle. Vi som advarte ble utskammet av redaksjoner som VG. Samtidig har politisk ledelse lokalt i Oslo og nasjonalt, ignorert de samme varslerne og skjønnmalt innvandringens konsekvenser på høyintensivt nivå. Det var ikke magemål hos verken den politiske, akademiske eller kulturelle eliten.

Vi husker jo godt uttalelsen til Oslos byrådsleder, røde Raymond Johansen, i 2014 da han tok over ledelsen av Oslo:

Jeg er stolt over at Oslo vokser raskere enn noen andre byer i Europa. Jeg er stolt over at stadig flere velger å leve sine liv her. Den utviklingen vil jeg være med på å planlegge for.

Ja, Oslos voksende befolkning – som er innvandringsdrevet – har ført til at vi har fått nøyaktig de samme gangsterproblemene som andre store vesteuropeiske byer. Er Raymond stolt av det, han som ifølge Støre er «definisjonen på en patriotisk, engasjert Oslo-gutt»?

Og hva forteller det oss at verken politiet eller VG i dag våger å nevne navnet på en sentral leder av Young Bloods, en 27 år gammel marokkaner med 26 forhold på rullebladet, inkludert drapsforsøk, og som aldri har blitt buret inne etter en fellende dom? Aner vi det samme som blant beboere og andre gjenger: man våger ikke vitne i en rettssal og går unødig til politiet for å rapportere om kriminelle forhold? VG våger ikke offentliggjøre hans navn i frykt for represalier mot sine ansatte?

Les også om sosionomer som kverker politiet.

Politisk redaktør i VG sier nå at man må kalle en spade for en spade. Vel, noen prøvde det i mange år, og vi vet hvem de er og har vært. De ble ikke løftet frem av VG, pent sagt. At Skartveit ikke klarer å si det som det er, at det vi nå ser i Oslos gater kan det komme til å ta generasjoner å rydde opp i – om det i det hele tatt lar seg gjøre – viser til fulle at VG fremdeles ikke forstår alvoret. Man tror på integrering, og som journalist opptrer man som integreringsagent, akkurat som i Thor Gjermund Eriksens NRK.

Det vi trenger er en asylstopp, utvisning av kriminelle utlendinger og dem som har ervervet seg statsborgerskap, og utvisning av utlendinger og dem som har ervervet seg statsborgerskap som ikke er selvforsørgende. I tråd med Nye Borgerliges plattform, presentert på rights.no gjennom formann Pernille Vermund, et intervju som i helgen gikk som en farsott i sosiale medier både i Norge og Danmark. Fordi det er den veien flere og flere av oss borgere ser er den riktige og nødvendige for å kunne redde landene våre fra en Balkan-fremtid. Vi som ikke lenger tror på VGs og dets likes oppfatning av at Flyktningkonvensjoner og andre konvensjoner er sendt ned fra steintavler i himmelen. Vi som tror på fornuft og rasjonalitet og nasjonale grenser.

Hva det snakkes om på kammerset i VG nå, vet jo ikke vi. Men det må være en noe flau smak i munnen hos ledelsen – fordi de tok så grundig feil gjennom årene, og fordi de ba Listhaug gå ned på knærne og slutte å snakke om svenske tilstander, tilstander som avisen selv var med på å påføre oss med sin pro innvandringsholdning gjennom mangfoldige år. Kanskje VG i det minste skulle vurdere å be hatobjektene sine, FrP og Listhaug, om unnskyldning? At de tier om HRS’ sitt arbeid er helt greit – vi er jo tross alt blitt definert som «konkurrenter».

Vi ser heller ikke bort fra at med en tilgivelse vil en god del potensielle lesere kunne tilgi VG.