Islam

Trener barn til å bruke hijab for å bryte ned fordommer (!)

Danske barn trenes i skoletiden til å bruke hijab - for å forebygge fordommer. Det kalles kulturutveksling. Da skal vel muslimske barn ta av hijaben og på med bikinien nå i sommervarmen, i kulturutvekslingens navn?

Horisonten skulle utvides og fordommer skulle brytes ned, da danske barn på en friskole i Holsterbro nylig besøkte et innvandrertett boligområde i byen vest på Jylland.

De skulle trene på å bruke hijab, spise arabisk mat, lære om islamsk kultur, og lære å skrive på arabisk.

Det kalles «kulturutveksling» mellom etniske danske barn og kulturer med opprinnelse i Afrika, Midtøsten og Asia. Møtet var det første, altså skal det bli flere møter.

Da forventer vi følgende:

  1. Muslimske jenter fra parallellsamfunnet Trekanten i Holsterbro drar til Holsterbro Friskole og trener på å ta av seg hijaben.
  2. Muslimske barn trener på å spise danske spesialiteter, inkludert fra Nasse Nøff.
  3. Muslimske jenter tas med til stranden og trener på å bruke bikini, badedrakt og å svømme.
  4. Danske lærere «trener» på å bruke rasjonalitet og fornuft i møte med en religionsideologi som aldri har vært en tur innom opplysningstiden, ei heller har den noensinne respektert likestilling mellom kjønnene, ei heller respekterer den menneskers likeverd uansett religiøs bakgrunn.
  5. Samme trening gis de muslimske lærerne og ansatte i Trekanten. Kanskje et felleskurs – kulturell bonding – hadde vært noe?

Og var det muslimske lærere som skulle indoktrinere de danske barna? Nei, det er hel-danske kvinnelige lærere i den «gode» tjenesten.

Dansk kultur?

Et spørsmål som melder seg er om foreldrene ble spurt om hijab-trening med barna er akseptabelt. Et annet er hva muslimske foreldre vil si til «kulturutveksling» den andre veien: at deres barn lærer praktisk om grunnleggende kulturelle forhold i landet de har valgt å bosette seg i. Se det kunne blitt livat i leiren.

Les også hvordan imam i Norge lærer menn opp til å indoktrinere jenter til å bruke hijab – helt frivillig.

Dette skjer altså i en tid der motstanden mot islam vokser i Europa, hvilket også kommer tydelig frem i kommentarfeltet under artikkelen i JyskeVestkysten. Folk er ikke like lettlurte lenger.

Venstresiden kjemper en tapt kamp? Ja, la oss håpe det, eller vil denne siden faktisk seriøst overvurdert å ta til vettet? For var det ikke jenter og kvinners rettigheter som stod høyt på agendaen før islams inntog tok av? Vel, kanskje jeg husker feil…  Det beklager jeg i så fall dypt.

Takk til Den Korte Avis som fanget dette opp.