Aktuelt

Tre drept og flere såret etter skuddrama i Malmø

(Oppdatert) Det ble avfyrt mellom 15 og 20 skudd utenfor en internettkafé i Malmø mandag kveld.

Skytedramaet endte med at to menn på henholdsvis 18 og 29 år døde, mens ytterligere fire er såret. Det er så langt ikke gitt noen opplysninger om hvor alvorlig skadene til de sårete er. Oppdatert: Tre menn er nå meldt døde. Samtlige var i 20-årsalderen.

Ifølge Aftonbladet forteller vitner at noen av de sårede ble hentet inn i en bil som kjørte fra stedet i høy fart.

Dramaet skjedde i en internettkafé som ligger kun 100 meter fra en politistasjon, og et stort politioppbud var raskt på åstedet. Området ble sperret av samtidig med at politiet var massivt tilstede på sykehuset hvor noen av de sårede ble behandlet.

Politiet vil ikke uttale seg så mye om hendelsen, men mener at det ikke er grunn til bekymringer i offentligheten. De avviser at det har noe med terror å gjøre.

Ingen er anholdt eller mistenkt i saken. Politiet sier at det er av stor betydning at noen av de sårede gir opplysninger.

Det er vel lite som tyder på annet enn at vi ser et nytt gjengoppgjør i Malmø. Og like lite tyder på at politiet vil få særlige opplysninger ut av de sårede. For disse guttene gjelder gatas justis.

Oppdatert: Politiet i Sverige forteller at samtlige av de innblandede i er gjengkriminelle og de er med i en pågående gjengkonflikt. De bedriver med grov organisert kriminalitet i Malmö. Skuddene skal ha blitt avfyrt med automatvåpen, noe politiet ikke vil bekrefte.

Det «nye Sverige» er et tragisk syn, og denne hendelsen vil etter all sannsynlighet ytterligere forsterke Sverigedemokratenes rolle frem til riksdagsvalget i september.