Aktuelt

T-banestasjoner i Stockholm som no-go sone

Fire T-banestasjoner i Stockholm er klassifisert som "røde" som betyr at ordensvakter og billettkontrollører i visse sitasjoner bare får utføre sin jobb med støtte fra politiet.

De fire T-banestasjonene i Stockholm som er klassifisert som no-go sone er Rinkeby, Tensta, Rissne och Hjulsta.

– Det går ikke å arbeide som normalt på de her rødmarkerte stasjonene. Jag har aldri fryktet for mitt liv, men har havnet i situasjoner der den personliga sikkerheten har vært satt ut av spill, sier en ordensvakt til Svenska Dagbladet.

Ifølge ordensvakten kan man løse «enkle» situasjoner selv. «Er det for eksempel bare noen som er beruset, trengs det ingen politi,» sier han. Men det sies derimot lite om hvorfor personell på disse stasjonene faktisk trenger hjelp fra politiet for å utføre jobben sin, utover at stedene preges av en del narkotikaomsetning.

Det pekes imidlertid på at politiet også må beskytte andre som jobber i disse områdene, som for eksempel parkeringsvakter.

Vurderingen av stasjonene blir utført av trygghetssentralen i lokaltrafikkselskapet SL i samarbeid med politi og personell på stasjonene. Klassifiseringen følger trafikklys-prinsippet, grønt for normalt, gult for forhøyet sikkerhet og rødt for særlige sikkerhetsanstaltninger.

Vurderingen er ikke statisk og kan endres, påpeker SvD, men Rinkeby og Tensta er konstant rødmarkerte, mens Rissne og Hjulsta er litt på og av.

Så kan det vel bare legges til at dette er innvandrertette områder.