Integrering og integreringspolitikk

Sverige begår selvmord: Alt som er svensk er noe dritt

TV4 i Sverige feiret Sankthansaftenen med kebab og hijab. Midtøsten og kjønnsfascisme, altså. Dette er vitterlig historien om et land som ikke vil seg selv godt. Hvor det ender tør ikke vi spå, men at historien får en lykkelig slutt, det er utelukket.

Vi husker alle daværende integreringsminister Mona Sahlins nakkeskudd på Sverige i 2002, skudd som falt da hun besøkte Turkiska ungfomsförbund:

«Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ”töntiga” saker.»

Vi er mange som også husker denne, fra 2001:

«Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.»

Sahlin har jo helt rett i dette: Sverige, som vi kjente Sverige, kommer ikke tilbake.

Tilbake til midtsommernatten: TV4 i Sverige ville tydeligvis flagre det såkalte mangfoldet i Sahlins ånd, og hvorfor ikke med mat fra Midtøsten, dandert med «sharia-klut» på hodet?

Skjermdump, P4 23. juni 2018.

TV4 bød derfor på «tradisjonell» kebab lørdag morgen, som ble anrettet av en matblogger, Zeina Mourtada. I Sverige er det sild og poteter som gjelder når denne sommerdagen feires. Men Mona Sahlin har jo sagt det allerede for 17 år siden: Svensker må integrere seg i det nye Sverige. Derfor ble det «shish kebab» og «tradisjonell» kebab i ovnen.

Og programlederen var over seg av begeistring: «Gud vad gott!»

Programlederen spør deretter litt nervøs: «Har ni så här, du har inget så, eller ehh ehh, den här kulturen som midsommaren eller nånting under sommaren?»

Så mye vet altså den svenske programlederen om Sankthansaftens bakgrunn. Han vet ikke på hvilken breddegrad han bor på? Han kjenner ikke sitt fødelands kultur og historie? Svaret blir således slik:

– Nej, vi firar ju inte det, men jag gör ju det för barnens skulle. Vi kollar på midsommarstången och dansar.

Den TV-kanalen som hadde vartet opp med helstekt gris, ville kanskje fått flest seere?

Egentlig er dette oppskriften for Eriksen i NRK. Han bruker jo pengene våre på å promotere islam. 

TV4 firar midsommar – med kebab och slöja