Islam

Reagerer på Ap oppførsel under id: «Følte meg tråkket på som muslim»

Abdelmajid Jerad opplever at Arbeiderpartiet blander politikk og religion.

På fredag var tusenvis av muslimer samlet i en hall i Bergen for å starte id-feiringen.

– Jeg var på vei inn for be. Her var utrolig masse folk – helt kaotisk. Plutselig ser jeg Arbeiderparti-banneret rett ved inngangen, forteller Abdelmajid Jerad til BA.

Ap-standen var bemannet med kjente Ap-politikere i Bergen, blant annet lederen for Bergen Ap, Roger Valhammer, politisk rådgiver for byrådslederen, Linn Kristin Engø, og bystyremedlem Linn Katrin Pilskog.

Jerhad reagerer sterkt på at Ap på denne måten blander politikk inn i muslimers mest religiøse høytid. Å dele ut Ap-brosjyrer – og dadler – rett ved inngangen hører ikke hjemme i det hele tatt, hevder Jerhad, som sier at «som muslim følte jeg meg tråkket på». Han viser også til at man neppe hadde godtatt at politiske partier hadde stand utenfor en julegudstjeneste.

Han lurer veldig på om de hadde lov, eller om de var invitert av noen. Hvis sistnevnte, mener han det hadde vært naturlig å invitere andre partier også.

For Jerhad er selv politiker for Høyre. Men han har tidligere vært nettopp en av Aps representanter i Bergen bystyre, men i 2010, midtveis i perioden, gikk han over til Høyre. Jerhad påstår imidlertid at han hadde blitt like sjokkert uansett parti som utnyttet denne muslimske høytiden til å selge inn egen politikk.

Styreleder og forstander i Bergen moské, Badreddine Maizi, sier til BA at det var greit for dem at de sto der, men de var ikke invitert. Det er jo et offentlig sted, påpeker han. Den som derimot var invitert var Bergens ordfører, Marte Mjøs Persen (Ap).

Linn Katrin Pilskog på sin side forteller at de var invitert av Ap-medlem Abdullahi Ibrahim, som også tok seg av kontakten med moskeen. Ibrahim bekrefter overfor BA at moskéledelsen godkjente Ap-standen.

Tja, tre muslimer og fem meninger.

Men det er åpenbart at Ap vet å posisjonere seg overfor muslimer. I valgkampen turnerte Raymond Johansen rundt i moskeer med sitt glade Ap-budskap. La oss håpe at de vet hva de gjør.