Aktuelt

Muslimer angriper jøder i Tyskland

Antisemittismen i Tyskland øker, og det pekes på muslimer. En 21-åring bestemte seg for å gjøre en test, som ikke gikk helt slik han trodde.

En 19-årig syrer ble for to måneder siden anholdt for å ha pisket og trakassert en mann (21) med jødisk kippa i Berlin, melder DW. I går startet rettssaken der syreren, som kom som asylsøker i 2015, står tiltalt for kroppsskade og ærekrenkelse.

Den angrepne 21-åringen er ikke jøde, men en israelsk palestiner som tok på seg kippa for å teste hvorvidt han ble møtt med antisemittisme. Han ville bevise at det ikke er farlig å fremstå som jøde i Berlin, slik en venn av han hadde hevdet.

Det gikk ikke helt etter planen. Den unge syreren angrep mannen og pisket han med beltet, mens han roper «yahudi» (arabiske ordet for jøde).

21-åringen filmet hendelsen  med mobilen som har skapt sterke reaksjoner. Det har utløst flere solidaritetsmarsjer for jøder og ført til økt bekymring for jødehat i Tyskland.

Syreren hevder at han er veldig lei seg, og at han egentlig ikke ville slå ha – bare skremme. Han hevder videre at han «ikke så kippaen» før etter angrepet, og at 21-åringen og kameraten, en tysk-marokkaner som også hadde kippa, hadde provosert fram angrepet ved å fornærme ham. Hvilke fornærmelser sier ikke saken noe om.

Videoen kan sees på dw.com

(Forsidebildet fra videointervjuet hos DW)