Islam

Erna har malt seg inn i et hjørne. Må hilse god ramadan

Statsminister Eran Solberg hilser (igjen) god ramadan, og det med inderlighet og med riksvåpnet vårt som logo på sendingen. Hun kan ikke annet, fordi hadde hun valgt ikke å gjøre det i år, ville mediene vært etter henne: Hvorfor brøt hun det som er blitt en statsministers tradisjon?

Vi var mange som reagerte kraftig da Erna Solberg møtte opp på Valhall i fjor. Der hadde 8 000 samlet seg på arrangementet til de totalitære kreftene tilhørende Islamic Cultural Centre og Brorskapets forlengede arm i Norge, Det islamske forbundet med Rabitamoskeen.Vi reagerer fordi dette er å gi den kjønnsfascistiske forsamlingen som setter muslimer over andre mennesker legitimitet.

Vi reagerer fordi vi forventer at høyeste politiske hold alltid står solid fast ved vårt verdigrunnlag basert på den personlige friheten.

I år har statsministeren lagt ut en video-hilsen, slik Jens Stoltenberg også gjorde i sin tid. 

I hilsenen er det redigert inn et opptak fra hennes opptreden på Valhall i 2017. Statsministeren viser med dette at hun intet angrer fra fjorårets opptreden.

Statsminsterens kontor har redigert inn klipp fra Valhall i fjor. Her var det mange kvinner, gitt.

La oss tenke oss følgende: Erna Solberg bestemte seg for at i år vil hun bryte tradisjonen. Hun ser nemlig at islam skaper dyp splid i samfunnet vårt. Hun har forstått de ideologiske «utfordringene» denne ureformerte «religionen» skaper, hvordan den tærer på samfunnet vedimessig og også økonomisk. Hun velger å tie, velger å prøve å gå forbi ramadan i stillhet. Hva hadde skjedd?

Jeg ville blitt meget overrasket dersom ikke hovedstrømsmediene – islams forsvarere og beskyttere – løftet mikrofonen fordi de næret en klikkhit av en sak. Solberg hadde satt seg i en klemme som ville skapt politisk bråk, eller hun måtte ha funnet opp en eller annen potensielt troverdig forklaring – uten å røre ved islams uhygge.

Slik har våre politiske ledere malt seg selv inn i et hjørne.

På den andre siden av Skagerak, i Danmark, holder en annen politiker til og med en helt annen holdning. Pernille Vemund i Nye Borgerlige sier det slik:

Vi er midt i ramadan, og enten det er en Jens Stoltenberg som har vært Norges leder, eller nå Erna Solberg, hilser «de gode» varmt til muslimer når avslutningen av ramadan feires, den islamske helligdagen id.

– Så du som politiker i Folketinget eller som statsråd ville ikke ønsket god ramadan?

Pernille bryter spontant ut i en hikstende latter: – Nei, det ville jeg i alle fall ikke! Nei, jeg synes det er helt upassende!

Hun fortsetter slik: Hvis hun hadde hatt en god venn som var muslim, men det har hun ikke, legger hun til med dempet stemme, og det er det jo en grunn til, fortsetter hun, med den samme dempede stemmen. Hvorfor hun ikke har troende muslimske venner, blir for de fleste åpenbart når denne kanonen fyres av:

– Altså, jeg sier heller ikke Heil Hitler til en nazist. Unnskyld, men det er jo like dumt. Jeg kan godt ha respekt for et menneske uten å ha respekt for dets ideologi, og jeg har ikke respekt for islam. Islam er ødeleggende, ødeleggende uansett hvor islam vokser frem i verden, så er det ødeleggende. Vi ser med gru til den muslimske verden, vi sier: sånn der kan man jo ikke leve sammen.

La meg bare føye til følgende: Uttalelsen om Heil Hitler er drøy. Personlig ville jeg ikke formulert meg slik, i respekt for dem som kun er spirituelle Mekka-muslimer. Men jeg forstår hva Vermund mener. Ingen kan ta fra henne poenget: Islam er ødeleggende, for med islam kommer også – ikke minst – de totalitære kreftene.

Se statsministerens video-hilsen her på Solbergs facebookprofil.