Innsparket

Norge er i ferd med å gå under, hevder russisk journalist

En russisk krigskorrespondent har avlagt Norge et besøk Korrespondenten har svært lite vakkert å si om oss. Rett og slett fordi innvandringen holder på å ødelegge landet, slår journalisten fast.

En russisk krigskorrespondent fra en av Russlands største aviser, Rossijskaja Gazeta, som utgis og finansieres av den russiske regjeringen, har vært på Norgestur. Han tok turen til Oslo, Hamar, Kirkenes og Bergen, melder Aftenposten.

Konklusjonen er at verdens lykkeligste land er på vei til å gå under på grunn av innvandringen. For det er ikke mye pent den russiske journalisten finner å si om Norge – ut over at vi er hyggelige, miljøvennelige og vet å ta vare på oljeformuen vår. Dessuten stjeler vi ikke. «I Norge stjeler de ikke. Absolutt. Alle betalinger er gjennomsiktige, og kontrollen med inntekt er så grusom at det rett og slett er umulig!», fastslår den russiske journalisten. Dessuten er Gardermoen flyplass imponerende, og både Bergen og Hamar oppleves som hyggelig.

Men så er det lite mer å glede seg over.

Tror ikke sine egne øyne

Den russiske avisen har fått med seg at Ander Behring Breivik blir godt ivaretatt i norsk fengsel der «Breivik trolig slår sitt skallede nazi-hode i veggen i sin komfortable celle med internett og treningsrom når han skjønner at han ikke har vekket hatet mot utlendinger. Han har snarere tvert imot utløst en bølge av toleranse uten sidestykke, som nå er i ferd med å overvelde og senke Norge», rapporteres i Rossijskaja Gazeta.

Journalisten formidler at han knapt tror sine egne øyne om hvordan nordmenn behandler innvandrere. På toget fra Oslo til Hamar opplever han, på et overfylt tog, at «En pakistaner kommer inn i vognen. Med svart skjegg, mørk hud. Umiddelbart hopper en nordmann med rødt skjegg opp fra setet og ber muslimen sette seg. Muslimen nekter. Nordmannen gir seg ikke. Han tvinger den svartskjeggete mannen til å ta hans plass».

Oslo opplever han som et mekka for tiggere. Dessuten er det elendig snømåking, «Gestapo-barnevernet» og stygge betongsperrer på Karl Johan, mens slottsparken «er åpen for alle». «Det kongelige palasset er ikke beskyttet på noen måte. Ingen gjerder, ingen steinmur».

Svømme i sjokolade

På Grønland i Oslo intervjuer journalisten en tidligere sovjetiske fallskjermjeger, Jevgenij, med flere tapperhetsmedaljer fra Afghanistan. Bydelen blir beskrevet som minst like skummel som de farligste strøkene i Moskva.

«Er du muslim, har svart hudfarge og helst homoseksuell, kan du svømme i sjokolade», forteller Jevgenij, som har fått asyl og norsk statsborgerskap. Jevgenij har for øvrig en nabo som er somalisk pirat, som «får flere titusen kroner i månedlig støtte og gratis leilighet.»

«Jeg sa til ham at han ville bli veldig rik hvis han arbeidet. Han svarte: Jeg er en født pirat! Jeg har aldri arbeidet og det vil aldri skje!».

Jevgenij skal også ha blitt overfalt på Grønland, hvorpå han skal ha svart med samme mynt. «Som vi lært i hæren avvæpnet jeg først han med kniv», sier Jevgenij til den russiske avisen, og legger til: «Den andre fikk et brukket ribbein. Den tredje stakk. Så ringte jeg politiet». Men politiet skal ha brukt 22 minutter på å rykke ut fra politistasjonen 50 meter unna.

«Vet dere hva de sa til meg? At jeg skulle løpt min vei! Hvor skal jeg løpe? Det er mitt nabolag», sier Jevgenij.

Ifølge Jevgenij, som er ekspert på kampsport, endte det med at han selv fikk en betinget dom for overfall og rasisme.

EU-veien åpen

I helgen dør Oslo, konstaterer den russiske journalisten, for da har nordmenn vært på alkoholmonopolet og rømt til hytta eller sitter hjemme. I gatene overtar turister og tiggere er på hvert hjørne. Forklaringen er, ifølge avisen, at Norge er medlem av EU.

«Etter at Norge ble med i EU, ble veien til Norge åpen. Myndighetene har ikke rett til å kaste dem ut», fastslås det – og vi skjønner jo at det ikke er enkelt å oppdage forskjellen på å være EU- og EØS-medlem. Og der har han jo et poeng.

Ikke forstår journalisten heller hvorfor det er nødvendig å kjøpe billett på T-banen, det er jo ingen kontroll uansett. «Inspektørene tør ikke sjekke billettene. En prøvde i jul og fikk en kniv under ribbeinet», sier den russiske Norges-eksperten. Og skulle vi nå ha noe korrupsjon, så skyldes det «besøkende som til tross for sin inkompetanse klatrer høyere og høyere som følge av den universale toleransen».

Ja ja, da vet vi i alle fall at russerne ikke tror vi er spesielt rasistiske, det er da noe.