Innvandring

Arbeidsvilkår, arbeidsvilkår, arbeidsvilkår?

Årsaken til den gåtefulle voldtektsbølgen i Sverige og Metoo-trakassering er endelig løst. Sensasjonell forskning viser nemlig at kjipe arbeidsvilkår gjør gutter og menn - selv de som ikke har jobb - til voldtektsforbrytere og seksuelle overgripere.

Er du mann og har tidsbegrenset ansettelse eller mistenker at sjefen din vil si deg opp på feil måte eller usaklig grunnlag en gang i fremtiden? Ja, da er sannsynligheten meget stor for at din indre voldtektsmann eller Metoo-overgriper velter frem.

Sveriges økende voldtekter, seksuelle overgrep/trakassering og gruppevoldtekter skyldes rett og slett kjipe arbeidsgivere, som forvandler ordinære ansatte til seksualforbrytere ved å gi dem dårlige ansettelsesvilkår. Maktesløse ansatte har nemlig ingen andre måter å protestere mot arbeidsgiveres grove urettferdighet på enn å trakassere kvinnelige medansatte eller å voldta tilfeldige kvinner på fritiden, enten alene eller sammen kompiser.

Så urettferdig er vilkårene for svenske arbeidstagere at selv gutter og menn som ikke har jobb, føler seg nødt og tvunget til å protestere ved å begå voldtekter.

Voldtektenes LAS

Det kom frem i gårsdagens direktesendte debatt mellom svenske partiledere, der den sosialdemokratiske statsministeren Stefan Löfven viste til de sensasjonelle forskningsfunnene.

– Vi har for høy kriminalitet i dette landet, og derfor må vi være tydelige på at samfunnet alltid er sterkere enn kriminaliteten. En del har kommet frem takket være Sjöstedt som hadde en stor sannhet i dette at vi har hatt et mørketall. Vi må gjøre noe med det. Da vil jeg ta frem hvordan arbeidsmarkedet fungerer. Jeg forstår ikke hvorfor man legger frem forslag om å svekke lønnstagernes stilling. Om man gjør det lettere å si opp mennesker, kommer disse kvinnene til å bli reelt utsatte, forklarte Lövfen.

Da temaet var voldtekt var dette et ualminnelig presist svar, for er det noe ethvert voldtektsoffer sliter med i ettertid, så er det midlertidige ansettelser og oppsigelser på usaklig grunnlag. Hver tredje kvinne som enda ikke har gitt sitt personlige bidrag til svenske lønnstageres protest mot svekket stilling på arbeidsmarkedet, er så bekymret for LAS’ (Loven om ansettelsesbeskyttelse) fremtid at de føler seg ganske eller veldig utrygge når de beveger seg i sitt eget boligområde på kveldstid. 12 prosent går ikke lenger ut om kvelden.

– Hva kommer det av at voldtektene har økt, spurte debattens ordstyrer, og partileder for Sverigedemokratene Jimmy Åkesson svarte på impertinent vis at det skyldes massiv innvandring fra kvinnefiendtlige kulturer.

Innvandrere og etterkommere fra disse regionene er da også sterkt overrepresentert på voldtektsstatistikkene og dominerer kategorien gruppevoldtekt, selv om absolutt ingen skjønner hvorfor. Før nå.

– Stefan Lövfen, fortsatte Åkesson, -fire av fem utenlandske voldtektsmenn som bor i Sverige slipper utvisning. Hvorfor skal vi beholde utenlandske voldtektsmenn i Sverige, lurte frekkasen på.

– Om du er bekymret for kvinnene, Åkesson, hvorfor vil du svekke lønnstagernes stilling på arbeidsmarkedet?, svarte herr statsministeren offensivt.

Mens vi snakker om været …

Med rette. For LAS ble innført i 1982 og gjorde nesten slutt på seksualforbrytelser, men da Sverigedemokratene fikk eneveldig regjeringsmakt i 2014 og brukte den til å svekke loven, eksploderte selvfølgelig voldtekter, både innomhus og på åpen gate, og seksuell trakassering på svenske arbeidsplasser.

– Men kom igjen!, gliste Åkesson vantro. Og bare det sier jo litt om hvor lite bekymret han egentlig er for kvinners sikkerhet!

Löfven klargjorde følgelig sitt synpunkt på voldtekt. – Du vil gjøre unntak for fem. Det innebærer at på de fleste arbeidsplasser i vårt land, kommer hvem som helst til å kunne bli oppsagt når som helst. Om du tror at det styrker kvinners…

Åkesson skjønte naturligvis ikke tegninga i det hele tatt, og spurte nok en gang hva Löfvens uttalelse hadde med voldtekt å gjøre.

Men det sier seg vel selv? Når svenske arbeidsgivere gir horder av menn midlertidige ansettelser eller sier dem opp på feil tidspunkt/usaklig grunnlag, går de naturligvis rett ut i gatene for å demonstrere sin avmakt og misnøye ved å finne en kvinne å voldta. Eller tar seg en ny jobb bare for å trakassere kvinnelige ansatte.

Herregud, Åkesson er så dust! Han skjønner jo ikke en gang de enkleste sammenhenger:

– Du får holde deg til tema. Nå prater vi om seksuelle overgrep og voldtekter. Det er et annet problem som ikke henger sammen med arbeidsvilkår, vrøvlet han.

– Har du ikke fulgt med Metoo-debatten, svarte Löfven – og ble debattens vinner der og da.

– Hva har den med arbeidsvilkår å gjøre?

– Hvor mange er det ikke som på sin jobb blir utsatt for både det ene og det andre? Da er det viktig at deres stilling styrkes, opplyste landsfader Löfven.

Nå er det vel sånn at LAS styrker alles stilling, så om ofrenes stilling styrkes, så styrker den også Metoo-overgripernes…? Men samme det, Löfven har sikkert en plan!

Uansett må gåten med den svenske voldtektsbølgen – hele 43 000 flere grove seksualforbrytelser i 2015 enn i 2014 – herved ansees som løst: dårlige stillingsvilkår fra arbeidsgivers side gjør menn i arbeid til seksualforbrytere, og ikke minst menn uten arbeid til voldtektsforbrytere. Innvandrere, med og uten svensk statsborgerskap, fra Afrika og Asia er – av foreløpig helt ukjente årsaker – ekstra utsatt for denne påtvungne voldtektstilbøyeligheten.

Banebrytende

Selv tror jeg forresten fullt og fast på Löfvens forklaringsmodell, for jeg kjenner en som jobbet som vikar for Manpower på 90-tallet og det første han gjorde da Nokia kom med en mobiltelefon som kunne sende tekstmeldinger, var å sende meldinger til venninner som satt tvers over bordet for ham på fest og spørre på de kunne vise ham puppene sine. Alle lo fordi vi trodde at det bare var nok et utslag av hans sære form for humor – det var tross alt ingen vits i å spørre om det ettersom han hadde sett alles fra før – men nå skjønner vi jo at at det hele skyldtes arbeidsvilkårene han led og led og led under.

Derfor er det nå livsviktig å fjerne Åkesson og Sverigedemokraterna fra den regjeringsmakten de i årevis har tviholdt på, slik at voldtektene avtar og kvinner igjen tør å bevege seg utendørs på kveldstid og ikke minst: føler seg trygge for flørting eller direkte sjekkeforsøk på jobb.

Löfvens banebrytende forskning er for øvrig gode nyheter for vårt eget Senterparti, for nå kan de bare garantere at medlemmer som liker å dra på hyttetur aldri blir avskjediget på feil tidspunkt eller på feilaktig måte, og så vil de øyeblikkelig slutte å sende nattlige fyllemeldinger som får avgåtte partiledere til å gråte på kammerset i flere år.

Var det noe tak i norske politikere, burde de gi statsmannen Stefan Löfven årets fredspris for å ha sett og påvist en sammenheng ingen andre i universets historie har gjort.

Gratulerer!