Aktuelt

Alarmerende, sier politiet om nok en «hendelse» i Groruddalen

Unger uten fritidsklubb brøt seg inn i flere biler, stjal en BMV og utøvet vold mot en som tilfeldigvis observerte dem. Alarmerende og uheldig utvikling, sier politiledelsen, som kvitterer saken videre.

– Dette er alarmerende, sier operasjonsleder Tor Jøkling om hendelsen på Furuset til Nettavisen.

Og hva er det som er så alarmerende? Jo, at tre mindreårige gutter, 14-15 år, var «involvert i en episode med flere bilinnbrudd og vold». Merk så at de var – antakelig helt tilfeldig og i alle fall nokså uskyldig – «involvert» av en eller annen naturgitt årsak.

En mann varslet politiet at han hadde observert guttene gjennom natt til torsdag. Da brøt de seg inn i flere biler, stjal en BMW, og utøvet vold mot mannen som senere varslet politiet. Varslet skal ha kommet til politiet klokken 18:01 dagen etter, og klokken 18:15 hadde politiet visstnok kontroll på guttene.

Men kjenner politiet guttene fra før? Det vet ikke operasjonslederen noe om, ifølge Nettavisen. Det står jo til troverdighetsmedalje når de fikk kontroll på guttene på under et kvarter.

Og så kommer det det «naturlige» spørsmålet fra Nettavisen, tett opp til «hvor var du» eller «hva følte du da»: – Hvordan opplever du denne hendelsen?

– Det er kjedelig og trist at så mange unge begår denne type kriminalitet.

Mange? Det må være en forsnakkelse. Men kjedelig og trist, ja, det kan vi være enige om.

Og hva skjer så med guttene? Jo, politiet snakker med foreldrene og barnevernet varsles. Begge deler vil etter all sannsynlighet ikke bety noe fra eller til.

Deretter: «Så vil trolig politiets forebyggende enhet kobles på.»

Akkurat derfor endres ingenting. Alarmerende er riktige ordet.