Aktuelt

Våpenbeslag i Sverige: Våpen til krig

Gigantisk våpenbeslag i Stockholm - av våpen som brukes i krig.

En rutinemessig handling av svensk politi førte til et våpenbeslag som omtales som «gigantisk». I et parkeringshus i Stockholm ble det funnet biler som var fylt med automatiske våpen, eksplosiver og narkotika.

– Vi antar at det kommer til å ta flere dagar å tømme bilene, sier Jonas Lindberg, gruppesjef for den særskilte politiinnsatsen kalt Max.

Max følger mange av de samme strategiene som for årevis siden ble tatt i bruk i New York for å få bukt med den omfattende og stadig voksende kriminaliteten.

Ifølge Lindberg var bilene fylt fra «tak til gulv» med våpen, blant annet kalasjnikov, og narkotika. En mann er anholdt mistenkt for grovt brudd på våpenlovene, grovt narkotikalovbrudd  og for brudd på loven mot brannfarlige og eksplosiver varer.

Politiet forteller at de kopler våpenfunnet til et «visst kriminelt nettverk» som kobles til mange av de skyteepisoder som rammer Stockholm, bare i fjor ble 17 personer skutt og drept i Stockholm.

Polisen uppger att vapenfyndet kopplas till ett ”visst kriminellt nätverk” som Jonas Lindberg uppger ingår i deras utredningar av de många skjutningarna.

Lindberg sier at politiet gjør en del beslag av våpen, men at han ikke tror borgerne er klar over hvilke våpen det faktisk er snakk om. «Dette er våpen som anvendes i krig. Det er altså krigsvåen noen springer rundt omkring med i gatene», påpeker han.

Aftonbladet.se