Vold og overgrep

Politiet ba voldtatt jentebarn hente overgriperens brukte kondom

En mindreårig jente skal ha blitt voldtatt. Politiet innkalte henne for å hente voldtektsmannens spermier. Mer absurd blir det knapt.

Ja, vi snakker «selvsagt» Sverige. Familien til til mindreårige jenta som skal ha blitt voldtatt fikk en innkallelse til politihuset. Beskjeden var å hente ut materiale som politiet hadde beslaglagt under etterforskningen. Blant materialet var blant annet kondomet overgriperen skal ha brukt da han forbrøt seg mot jenta.

Jentas far sier dette:

«Det er helt absurd at hun etter å ha blitt voldtatt skal hente sin voldtektsmanns spermier.»

-Hent sakene dine

Politiet adresserte endog henvendelsen til jenta selv. Formaningen var: «kom og hent sakene dine», forteller faren.

– Den var väldigt formellt uppbyggd. Det var viktigt att man skulle komma och hämta grejerna och det var adresserat till henne. Det var en uppmaning som löd ”kom och hämta dina saker”. Annars skulle man skriva ett brev och förklara varför man inte vill hämta det, säger pappan till BT.

Politiet sier det hele beror på en misforståelse. Beslagene var bare av saksbehandlende karakter ledet av påtalemakten, heter det fra politihold. Beslag av kondom og spermier, der et mindreårige barn skal være offeret, altså.

Og hva ble jenta bedt om å hente i tillegg til kondomet? To truser, et laken, en plastpose og en søppelpose. 

Tankene går til lille Stenungsund i samme land, der politiet en gang ikke har kapasitet til å etterforske voldtekt av tre år gamle barn.

At politiet i Sverige sliter – mildt sagt – er nok ikke en overdrivelse.