Aktuelt

Opp til 80 menn i gatekamp med ulike våpen

Opp til 80 menn i gateslagsmål i Tyskland. Politiet tror det handler om rivaliserende grupper av tyrkere, libanesere og kurdere.

Ifølge Express.co.uk skal 60 til 80 menn ha tørnet sammen i forrige uke i gateslagsmål i Duisburg i Tyskland. De skal ha vært bevæpnet med metallrør, jernstenger og machete.

For å få spredt massene tok politiet i bruk CS-gass, et kjemisk stoff som typisk benyttes til opprørskontroll. Ifølge politiet ble det kastet gjenstander på dem og de ble spyttet på.

Omkring 50 mann ble arrestert, men de nektet å forklare seg. Omkring 30 skal ha blitt løslatt, om de øvrige er løslatt i ettertid vites ikke.

Politiet skal har en teori om at det handler om tre rivaliserende grupper: tyrkere, libanesere og kurdere, som i gatekampene hadde 20-30 menn i hver gruppe. Men politiet vet ikke nøyaktig hva konfliktene går på, og de har ingen kontakter i disse miljøene.

Lignende hendelser ha funnet sted både natten før og uken før. Politiet utelukker ikke at det er en forbindelse.

Duisburg er en by på størrelse med Oslo, og ligger vestlige Tyskland.

Det hører for øvrig med til historien at tyske aviser som har omtalt denne hendelsen ikke sier noe om at våpen som machete ble benyttet. Det kan handle om at britiske medier overdriver konflikten eller at tyske medier prøver å dysse ned konfliktsituasjonen – og kanskje gjøre forbundskansler Angela Merkel til lags.

Expressen har tilgang til en video av hendelsen (dårlig kvalitet, se i fullskjerm):