Innvandring

Sylvi Listhaug trekker seg: «Heksejakt og barnehage»

Sylvi Listhaug går av som statsråd. Dette meldte NRK to minutter over åtte, 20. mars 2018.

Listhaugs avgang er historisk. Det pågår en kamp om Norges sjel. Listhaug er nå symbolet på kampen. 

Splittelsen i folket er dyp. Hva denne dagen bringer videre når politisk ledelse står på Stortingets talerstol, gjenstår å se.

Takk, sier Listhaug

For få minutter siden la Sylvi Listhaug ut denne meldingen på Facebook:

Tusen takk for den helt fantastiske støtten dere har gitt meg! Spesielt denne uken hvor det har stormet som verst. Det har vært en svært krevende tid for både meg og familien.

Det aller viktigste for meg har vært at det skal være FrP som skal styre norsk asyl- og innvandringspolitikk de kommende tre og et halvt årene, og ikke Støre, Lysbakken og co.

Jeg er glad for at Siv og hele partiet var villig til å legge regjeringsdeltagelsen til side for å støtte meg som justisminister. Men jeg kan ikke tillate at min avgang åpner for at FrP mister makt og gjennomslag. Og det har vært helt opp til meg selv om jeg skulle stå hele veien ut, eller om jeg skulle trekke meg.

Den siste uken har vært helt surrealistisk. Et facebookinnlegg, som overhodet ikke hadde noe med 22. juli å gjøre, og som jeg har beklaget at ble lagt ut, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent.

Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt, hvor hensikten til Jonas Gahr Støre tydeligvis har vært å kneble ytringsfriheten på et tema som er noe av det viktigste vi må diskutere for Norges fremtid. Jeg kommer aldri til å godta at debatten legges på Støres premisser. Ytringsfriheten er en viktig norsk og vestlig verdi vi må stå opp for. Jeg kommer aldri til å være en politiker som er lik alle andre. Jeg vil være meg selv.

Selvsagt finnes det ekstremister der ute. Som jeg gang på gang, senest på lørdag, selvsagt har tatt sterk avstand fra. Den siste uken har helt vanlige mennesker blitt stemplet og hengt ut på det groveste, bare fordi de støttet meg og FrPs kamp for en streng og rettferdig innvandringspolitikk. Jeg vil sammen med alle disse vanlige folkene fortsette kampen for ytringsfriheten og en streng innvandringspolitikk. Når jeg nå går av lover jeg å ikke gå stille i dørene på Stortinget. Nå kommer jeg til å konsentrere meg hundre prosent om å fronte FrPs politikk sammen med mine gode stortingskollegaer.

Vi kommer tilbake med vår egen analyse av dette politiske dramaet, som vitner om politisk forfall.