Politikk

Så startet jakten på Per Sandberg

Så ble Arbeiderpartiet og mediene kvitt Sylvi Listhaug som justisminister. Nå settes støtet inn for å forsikre seg om at Per Sandberg ikke blir den nye justisministeren.

Arbeiderpartiet (Ap) og mediene gir seg ikke. De hadde ikke før fått det som de ville, for at medienes er fornøyd med Sylvi Listhaugs avgang lar seg ikke skjule, så er de i gang igjen. Nå er det Per Sandberg (FrP) som skal tas. «Frykten» er antakelig at settestatsråd Sandberg skal bli tildelt justis-, beredskaps- og innvandringsposten permanent i denne Regjeringen.

– Jeg forventer at Solberg nå finner en god justisminister som aktivt vil jobbe mot ekstreme holdninger og ta et anstendig ansvar for norsk justispolitikk, sier Lene Vågslid (Ap), leder i justiskomiteen på Stortinget til Dagbladet.

Ja, for det er Ap som avgjør hvem som er god nok? Har de ingenting lært av de siste dagers hendelser i Stortinget?

De øvrige partiene vil foreløpig, klokt nok, ikke uttale seg om Sandberg som Listhaugs arvtaker.

Men Dagbladet slenger ut alt grums de klarer å huske i øyeblikket. De minner oss velvillig om at at det har stormet rundt Sandberg flere ganger i løpet av hans 21 år på Stortinget, at han er straffedømt for to forhold (det ene er noe så fryktelig som en fartsbot) og det males med bred pensel om feil t-skjorte til feil tid. En anonym Ap-politiker forteller «at det var sterke reaksjoner i partiet på nyheten om at Per Sandberg, som er tidligere straffedømt, tar over etter Listhaug.»

– Folk tenker at dette nesten er like ille (som Listhaug, red.anm.). Sandberg, som satt på landsmøtet med en T-skjorte med påskriften «good journey» på mens flyktninger druknet i Middelhavet. Dette tar mange av oss som et tegn på at regjeringen ikke tar noe av dette på alvor, sier Ap-politikeren til Dagbladet. (Ikke vår utheving og ikke vår anmerkning)

Da kan vi minne Dagbladet om at de har glemt akevitt-episoden og vi kan minne Ap om at mistilliten til Listhaug var begrunnet i ønsket om mindre splittelse og en mer forsonende offentlig debatt. Så da er det bare å ta et karakterdrap på Sandberg – før han får satt seg i justisministerstolen. Hva han har utført som fiskerminister teller heller ikke. Kanskje han burde få kritikk fordi han ikke har begrenset innvandringen av kongekrabber?

Det er så forutsigelig fra Dagbladet at det tenderer til det latterlige. Og resten av MSM kommer vel halsende etter i flokk og følge. De må bare finne ut hvordan de best mulig kan fremstille han i verst mulig lys?

Ser for øvrig at også NRK har begitt seg ned i møkkakjelleren: Tre justisministre fra Frp borte på fem år