Islam

Forbud: Nikab er en kulturell og politisk erobringstokt

Stortinget vedtar etter all sannsynlighet i morgen at ansiktstildekning skal forbys i barnehager og utdannelsesinstitusjoner. De mobile kvinnefengslene tillates altså overalt ellers i samfunnet. Hvorfor stanses ikke denne propagandaen for fascisme?

Hva er det politikerne er redde for? For det må jo være redsel når man ikke evner å bruke helt grunnleggende sunn fornuft og totalforby – i frihetens navn – at kvinner maskerer seg/maskeres i våre gater.

Bekvem feighet

Det er FrP, H og V, altså regjeringspartiene, som legger frem forslaget i morgen. De samme var i harnisk da Islamsk Råd Norge ansatte nikab-forkjemperen Leyla Hasic, og det hele endte med at pengekranen ble strupet. Harmonerer dette med at Regjeringen mener det er fritt frem for nikab overalt, bare ikke i barnehage og i utdanningsinstitusjoner? Hvorfor reagerte de på Hasic, hvis det ikke var en prinsipiell motstand mot denne fascismen?

De reagerte fordi det handler om «kommunikasjon»: -Å se ansiktene til hverandre er en viktig verdi, og viktig for undervisningen, sa Torbjørn Røe Isaksen (H) på pressekonferanse da lovforslaget ble foreslått i fjor sommer.  Ja, så bekvemt det er å dekke seg bak noe helt konkret, ikke-ideologisk.

På samme pressekonferanse sa dog Per Sandberg at «vi oppfatter det som kvinneundertrykkende, og det hører ikke hjemme i Norge». Dette er jo ærligere toner, får man si. Men hvorfor tillate dette plaggets eksistens i det hele tatt?

Les: Prinsipp ikke følelser

IS-koblingen

Det er neppe en tilfeldighet at kvinnen fra Bærum som ble løftet frem av Aftenposten og Norsk faglitterære forfatter- og oversetterforening da hun ble sendt på foredragsturné i vgs for å promotere nikab, endte opp i Den islamske staten. Aisha Shezadi Kausar tok dertil med seg barnet sitt som hun fikk i et shariaekteskap med jihadisten Arfan Bhatti. Barnet ble drept av hennes nye ektemann, rapperen og drapsmaskinen fra Skien, som igjen ble drept av IS som straff for barnets død.

Tror Stortinget at koblingen IS-ideologi og nikab er hinsides? Vel, IS påla kvinner nettopp uniformen nikab. Tilfeldig? Neppe.

Vår tids totalitære ideologi fra Muhammeds maktdager i den arabiske ørkenen er på fremmarsj, og nå som vi antakelig ikke snakker om flere enn noen hundre brukere i Norge av ansiktstildekning, burde det handles nå. Ikke når de eventuelt en dag passerer 1 000 i antall.

Redselen for islam

Til tross for at politikere flest sannsynligvis har fått med seg nevnte kobling, pluss det ekstreme kvinne- og menneskesynet som ligger til grunn for ansiktsdekkende plagg, våger man ikke å handle resolutt. Er det opptøyer og vold fra moskékreftene man frykter? Hvorfor skal vi borgere måtte finne oss i å bli utsatt for ren formørkelse i våre daglige liv, på bussen, T-banen, butikken, sykehuset, ja, hvor som helst?

Vi er klar over at politikere fleste er redde for å handle på tvers av de «troendes» vilje. Og nettopp det at dette barbariet fremstilles som «religiøst», så rygges det. 

Det tidligere britiske statsråden George Walden, sa det slik i en bok fra 2006, om hvorfor politikere ljuger om islam inntil de er ute av politikken:

«Jeg ville vært til de grader alarmert av situasjonen (rundt islam i Europa, min anm.), at jeg ville gjort alt i min makt for å late som om den var under kontroll. Det er opp til politikerne å spille søt musikk under en krise, og det er opp til folk å forstå at det er lite annet regjeringer kan gjøre. Det de i alle fall ikke kan si, er at vi står overfor en trussel som vi ikke ser noen ende på fordi den i bunn og grunn skyldes et sivilisasjonssammenstøt. Vi fortalte sannheten om IRA, men om det islamske problemet lyver vi.»

Nettopp. Redselen for sivilisasjonssammenstøtet skaper avmakt og handlingslammelse. Og ja, bare vissheten om opptøyer og vold, er nok til at voksne politikere opptrer som livredde kyllinger.

Hva tror Stortinget folket mener? Min overbevisning er at det er stor støtte i folket for et totalforbud. Ikke minst på bakgrunn at hele 59 prosent mener at islam i seg selv er i en fundamental kollisjon med verdiene Norge er bygget på. 

Dette ansiktsplagget er den nye separatismen, og den vokser frem under dekke av «religiøsitet». Den prøver å late som om den er mild og god, men den er ikke annet enn et politisk og kulturelt erobringstokt. Det er nettopp slik den må behandles politisk: som et våpen i islamistenes kulturelle og politiske erobringstokt. Derfor bør det ikke være noen tvil om at plagget må totalforbys – hvis frihet fremdeles betyr noe for våre folkevalgte.

I morgen skal likefullt Stortinget antakelig pludre om «kommunikasjon» i undervisningen, hvor viktig ansiktsmimikk er for læring. Et tiltak som dette monner ikke i det hele tatt opp mot  islam-lokomotivet som ruller over landet.

Oppdatering 23. mars: Da er forbudet vedtatt, og kommunikasjon var argumentet – akkurat som vi forventet.