Kriminalitet

Men Sylvi, da…

Sylvi Listhaug skaper frykt igjen, denne gangen på Stovner. Når skal Sylvi skjerpe retorikken sin?

Justisminister Sylvi Listhaug var nylig på et folkemøte om kriminalitet og vold på Holmlia, og ble selvfølgelig både skjelt ut og buet ut. Til tross for at folkemøtet ble arrangert på grunn av beboernes frykt og utrygghet etter en skyteepisode, ble det påstått at alle føler seg riktig trygge i nærområdet. Det de egentlig er redde for, er justisminister Sylvi Listhaug. Riktignok bærer hun ikke skytevåpen, selger dop eller banker opp folk, men hun er så fæl i munnen, ser du. Det er jo mye verre enn å risikere å bli skutt på vei hjem fra skolen.

– Du sitter og nikker der, Sylvi, men du snakker om trygghet. Du er justisminister. Jeg vil si noe om ungdommene på skolen. Når jeg spør dem om de føler seg trygge på Holmlia, svarer de «ja, selvfølgelig». Ingen ting har skjedd meg her. Når jeg spør hva de er redde for, svarer de «hun statsråden som står der og snakker om mennesker som undermennesker, som lavere kaster, som gjør at jeg og familien føler oss utrygge», sa Andersen og ble avbrutt av applaus.

Applaus, ja. Fra presumtivt voksne mennesker. Det er ikke så dumt som det kanskje kan virke, for vår venn Daniel Brekke Andersen satt virkelig fingeren på hovedproblemet og det var jammen på tide!

For nå har tydeligvis Listhaug vært på Stovner også og bare se hva det har medført! Der har de nemlig blitt så redde for Sylvi at selv mindreårige har begynt å roe nervene med å røyke hasj, selge dop og bevæpne seg med kniv.

– Vi har aldri før hatt så mange sinte ungdommer som vi har nå, sier leder av Vestli Vel og natteravn Annstein Garnes til Klassekampen.

I bekymringsmeldingen til kommunen ramser natteravnene blant annet opp følgende situasjoner:

«9-åring som røyker hasj (…) 15-åring på METamfetamin (…) ungdommer i alderen 12–13–14 opp til 18 som sier at de skylder så mye penger at de ikke ser annen utvei enn å selge, ungdommer som bevæpner seg både med kniver og skytevåpen (…) Det brenner igjen biler i bydelen.»

Han sier en liten gruppe faller stadig mer utenfor.

– Det er et femtitalls ungdommer hvor det er mellom åtte og ti verstinger som bruker dop, truer og har et voldspotensial, sier han.

Natteravnene advarer byrådsleder Raymond Johansen – som forresten selv var moden nok til å holde med det applauderende, sylvivettskremte publikum på Holmlia – om at det neste vi kan vente er «drapsforsøk og regelrette henrettelser blant ungdommer i Oslo».

Og skal vi tro det offentlige ordskiftet, er det fortsatt viktigst å fokusere på retorikk, ikke den økende og rå kriminaliteten blant stadig yngre mennesker og hva som eventuelt kan gjøres med den.

Ja, du Sylvi, du Sylvi – nå kan du se hva du har stelt i stand med all retorikken din. Når folk er reddere for deg enn for kriminelle hvis kuler hviner rundt øra, så er det på tide å vaske munnen sin.

Jeg håper du ikke tar dette ille opp og hevner deg med livsfarlig retorikk nå, men jeg må nesten be deg ligge unna nabolaget mitt. Hvis du og retorikken din gjør sønnen min så livredd at han øyeblikkelig blir superkriminell, en vandrende trussel mot sine omgivelser og troendes til å skyte en og annen kompis, ja, da blir jeg skikkelig sur og stemmer partiet Rødt ved neste valg!