Islam

Katastrofe for Merkel: Folket avviser islam

Ny tysk måling slår beina under Angela Merkels forsøk på å lure sitt eget folk til å omfavne islam. Tyskerne marsjerer - mildt sagt - ikke i takt med forbundskansleren. Hele tre av fire sier nå at "islam ikke hører hjemme i Tyskland".

Angela Merkel har spilt «islamkortet» flittig mot sitt eget folk. Islam hører hjemme i Tyskland, har vært et kjent mantra fra den kanten. Så kom den nye innenriksministeren, Horst Seehofer fra søsterpartiet CSU, og sa det stikk motsatte: «Nei, islam hører ikke hjemme i Tyskland.»

Han understreket at Tyskland er basert på kristendommen. Islam er ikke en del av det tyske fundamentet. Samtidig føyde han (heldigvis) til dette: «De muslimene som bor i Tyskland, hører selvfølgelig til Tyskland.» (Her kunne han kanskje presisert at de tusener av salafister som kjemper mot Tyskland, ikke hører til denne muslimske gruppen?)

Ny meningsmåling gir Seehofer rett

Horst Seehofer har en formidabel støtte i folket, viser ny meningsmåling, som burde gi Merkel noen nye tanker å gnage på.

  • 76 prosent sier at de er enige med innenriksministeren. (61 prosent er «helt enige», 15 prosent er «enige»).
  • 20 prosent er «uenige».
  • 4 prosent «vet ikke».

I partiet Die Linke støtter 57 prosent Seehofer, mens i sosialdemokratiske SPD, er støtten på 51 prosent. Også i Merkels eget parti CDU, kombinert med CSU til Seehoofer, er støtten til Seehofer meget høy. Hele 88 prosent.

Kritikk fra Merkel

Utenriksminister Seehofer har fått kritikk av forbundskansleren Merkel for sitt utspill. Han gir seg dog ikke, og holder fast ved linjen sin, irritert over Merkels motstand mot hans syn.

Men som Den korte avis skriver: Denne målingen understreker hvor dyp kløften er mellom politikere og folket. Og denne kløften kom også frem i en meningsmåling som ble karakterisert som en «katastrofe» (av Frankfurter Allgemeine) for islam i Tyskland i 2012.

  • 70 prosent assosierte islam med fanatisme og radikalisme.
  • 77 prosent mente islam er en bokstavtro religion.
  • 64 prosent knyttet islam til voldsbruk, 60 prosent til hat, 54 prosent til aktiv misjonering, og 56 prosent mente at islam kjemper for politisk makt.
  • 44 prosent trodde det vil oppstå «alvorlige konflikter mellom vestlig kultur og den arabiskmuslimske kulturen i fremtiden». En av fire mente konflikten allerede var en realitet.
  • 74 prosent mente at trusselen fra islam utgjøres av radikale grupper, mens 19 prosent mener islam i seg selv er en trussel.
  • 48 prosent fryktet at spenningene i forhold til muslimer vil øke i tiden som kommer. Kun 29 prosent mente det ikke foreligger en fare for dette.
  • 47 prosent sa at de «ikke ser muslimer som en del av Tyskland», samtidig som 38 prosent har muslimske venner.

Jeg har mange ganger de siste årene undret meg: Forstår politikerne virkelig ikke alvoret når de ser den enorme konflikten som allerede er i landet sitt knyttet til islam? Folk flest er svært bekymret for fremtiden, mens politikerne fortsetter å lalle om islam som fredens religion og en naturlig del av fellesskapet. Eller de samme politikerne velger å late som om elefanten i sofaen på den andre siden av bordet ikke eksisterer.

Bare et sukk, og det på en dag der mennesker igjen ble drept i Allahu Akbars navn i Frankrike.