Guttunger bak grotesk massevoldtekt av kvinne i Malmø

En voksen kvinne i Malmø skal ha blitt utsatt for grov gruppevoldtekt av seks gutter ned i 13-årsalderen. I går ble en syvende gutt (15) arrestert for også å ha voldtatt henne. Skal den svenske rettsstaten beskytte sine jenter og kvinner ved å straffe mindreårige og straffe hardere, eller skal dette bare få fortsette?

Hva er det som skjer? Barn voldtar – i gruppe – voksen kvinne. Man tror knapt hva man leser. Er det noen ende på det enorme omfanget av voldtekter i Sverige?

Overgrepene mot kvinnen i Malmø skal ha skjedd tidlig i februar, og karakteriseres som «grove».

Arrestasjoner

På tirsdag ble fire gutter arrestert. To er 16 år, to andre er 15 år. Ytterligere to mistenkte var da identifisert av politiet som mistenkte. Men guttene er bare 13 år gamle, og dermed under strafferettslig alder.

I går ble en syvende gutt, også han 15 år, arrestert for å ha vært med på den groteske gruppevoldtekten. Arrestasjonene kommer etter at politiet blant annet sikret tekniske bevis på stedet der gruppevoldtekten fant sted. Hvorvidt det var disse funnene som ledet frem til arrestasjonene, vil ikke politiet kommenterer. Ifølge politiet gjenstår det betydelig med etterforskning, samt avhør av de arresterte, samt de to barna som er tatt hånd om av myndighetene.

Dopet ned

Kvinnen skal ha blitt dopet ned, og deretter førte til et forsamlingslokale i Lindängen i Malmø.

I november og desember skjedde det fire andre gruppevoldtekter og grove overfallsvoldtekter i Malmø av kvinner. På pressekonferanse etter disse voldtektene, uttalte politiet dette: «Verken politiet eller noen annen myndighet kan sikre trygghet.»

Nettopp myndighetenes svik, har fått kvinner i Malmø til å organisere seg. «Man skal ha noen å gå fra bussen med, gå hjem til eller gå på tur med,» sies det fra gruppens ledelse.

Politiet sier at de ikke ser sammenheng mellom gruppevoldtekten i februar og de som fant sted sent i fjor.

I fjor ble det politianmeldt 20.300 seksualforbrytelser i Sverige, der i overkant av 7.000 ble kategorisert som voldtekter.

Sverige er et vondt sted. Spørsmålet er blant annet om domstolen og straffelovverket bør opprustes for å prøve å forebygge den vanvittige utviklingen.

Gutter mistenkt for gruppevoldtekt

En syvende gutt mistenkt for gruppevoldtekten på Lindängen.