Gruppevoldtekt: Overgriperne omtales som offer!

Svensk media og sosialtjeneste omtaler de syv guttene som skal ha massevoldtatt en kvinne i 10 timer for "ofre". Alle tenkelige anstendige grenser er med andre ord tråkket over.

Vi omtalte den mistenkte gruppevoldtekten for få dager siden. Syv gutter i alderen 13 til 16 år er pekt ut av politiet som overgriperne. De skal ha dopet ned kvinnen (alder oppgis ikke), for deretter å voldta henne i 10 timer. Hendelsen fant sted tidlig i februar i Malmø. Overgrepene karakteriseres som «grove». Siste pågripelse, av den syvende antatte gjerningspersonen, ble gjort i forrige uke.

De er «ofre»

SVT bestemmer seg for å dekke saken. Da skulle man tro at det var en viss omsorg for offeret som skal ha opplevd et slikt mareritt i nesten et halvt døgn.

Vi sier det med den uavhengige journalisten, Joakim Lamotte, sine ord:

-Nå har alle grenser for anstendighet blitt tråkket over. Dere vet, den gruppevoldtekten i Malmø, der syv gutter nå er tatt av politiet og er mistenkte for å ha gruppevoldtatt og neddopet ei jente i 10 timer. SVT bestemte seg for å dra til Malmø og lage en reportasje om dette, og hør på hva denne reporteren fra SVT sier:

«Ettersom de mistenkte er under 18 år, kobles de sosiale myndighetene inn. Og da ser man at unge som begår denne her typen lovbrudd ofte selv kan betraktes som offer.»

-Unnskyld hva sa du? Sa du at disse guttene er ofre? Ok, ja, da hører vi på hva sjefen for sosialtjenesten med ansvar for barn og unge, sier.

Mr Øh, om å bryte normer, må tenke seg godt om, og ser en stund ut i ingenmannsland for å prøve å skjerpe tanker og argumentasjon.

«Jeg tenker alltid at når det er barn som gjør forferdelige ting, øh, ja, og lovbrudd og annen normbrytende oppførsel, så ser jo vi i sosialtjenesten alltid at de også er ofre på en måte.»

-Ok, guttene er altså ofre igjen, mener dere, men hva sier så representanten for politiet?

«Jeg ville nå si det at det ikke er alltid at de tenker at det er et lovbrudd på den måten, men at de heller ser på det som det er noe de gjør, noe som hendte.»

Skam dere, for fasan!

Lamotte fortsetter slik:

-Her har vi altså en journalist, vi har sosialtjenesten, vi har politiet. Under dette innslaget så nevner de ikke denne jenta med ord en eneste gang! Men de gjentar hele tiden at disse guttene er ofre. Hvordan faen er det mulig? Er det rart at vi ikke får bukt med disse gruppevoldtektene i Sverige når vi har slike mennesker som sitter i maktposisjoner. Dette er faen meg helt urimelig. Vi må slutte å dille med disse svinene og ta kvinnenes historier på alvor.

-Dette her var det verste jeg har sett på år og dag. Skam dere, for fasan!

Det er ikke vanskelig å være enig med Lamotte. Svenskesyken har spredd seg til alle nivå i landet, og ofrene – jenter og kvinner i denne sammenhengen – ignoreres.

Ingen, tror jeg, ville kunne spådd Sveriges tilstand i dag for om lag 20 år siden. Landet er et mentalt  og verdimessig konkursbo. Og voldtektene og massevoldtektene tas rett og slett ikke på alvor, i fjor over 7 000 anmeldte.

Sverige er hjerteskjærende på alle måter. 

Se videoinnslaget på Facebook-siden til Lamotte her.