Islam

Oslo kommune bidrar til ekstremisme

Oslo kommune skal bekjempe "radikalisering og voldelig ekstremisme". Dette gjør de ved å fremme personer som tilhører ekstreme grupper. Når skal galskapen ta slutt?

Smak på navnet til denne etaten i Oslo kommune: «Enhet for mangfold integrering.» I kveld ble det arrangert et forum med tittelen
«Hvordan få til økt foreldreengasjement i det forebyggende arbeidet mot radikalisering og voldelig ekstremisme: – Veiledningsstrategier, metoder og arbeidsmåter».

Man skulle tro etter all tilgjengelig informasjon og logisk argumentasjon gjennom de siste årene, at kommunen hadde tatt til seg det enkle faktum at å blåstemple ekstremister i en slik sammenheng, er det motsatte av å forebygge. Kommunen gir legitimitet til stemmer som er alt annet enn for et vestlig sekulært, fritt demokrati.

Arrestert av antiterrorpoliti

Rahma konfliktråd var nemlig en av de inviterte til å holde innledning og delta i debatt. Dette rådet er en del av Center Rahma. I 2017 skjedde følgende: Tarik Chadlioui, født i Marokko og belgisk statsborger, ble arrestert av britisk antiterrorpoliti denne sommeren. Spanske myndigheter mener nemlig at han aktivt har rekruttert IS-krigere ved å produsere videoer som oppfordrer til væpnet jihad. En av terroristene bak Paris-terroren (Bataclan) i november 2015, Omar Mostefai, deltok på flere hatefulle foredrag i en Paris-moské før angrepet. Taler var Chadlioui. Han knyttes også til ekstremgruppene Dawa FFM, Sharia4Belgium og Sharia4UK, alle jihadistiske.

Både i 2012, 2013 og 2014 var han hos Center Rahma i Oslo. I 2016 var han også i moskeen deres på Tveita og holdt foredrag. Men da var han ikke invitert av selve Center Rahma som ved de to forrige besøkene, påstod styret overfor NRK (privat invitasjon av et medlem?). Ekstremisten ble i henhold til styret invitert de andre gangene fordi han har holdt foredrag i «over 100 moskeer i Europa». Mannen er altså populær, hvilket ses på Youtube.

Uten hijab = helvete

I foredraget han holdt etter styrets invitasjon i moskeen til Rahma i 2012, sier Chadlioui følgende til en kjønnsdelt forsamling (kvinnen satt i et eget tilbaketrukket rom):

«Den som tillater sin kone og døtre ting som er dårlige, som at kona og døtrene går utendørs uten hijab, som ikke å bry seg om hvem man slipper inn i sitt hjem, som fettere og andre mannlige fjerne slektninger. Som en ikke-muslimsk mann som håndhilser på kona til mannen. En slik mann blir nektet adgang til paradis, Gud har forbudt ham paradis.»

Foredrag hos Rahma Center i 2012. Skjermdump, NRK.

I samme foredrag sa han også at kvinner ikke kan delta i bryllup der det spilles musikk, for musikk er ensbetydende med Satan. Kvinner kan heller ikke forlate hjemmet for å handle uten at sønn eller ektemann ledsager henne.

På videoer lagt ut på predikantens populære Youtube-kanal ser man hvordan han er midtpunktet på en rekke samlinger i Norge: På restaurant, grillfest og ved stranda.

Han har uttrykt at han var imponert over hvor flinke norskmarokkanere er til å segregere kjønnene. På Rahmas grillfest i 2012 satt kvinner og menn «flere hundre meter fra hverandre».

PST advart

PST ble advart av en norskmarokkansk kvinne da han på ny skulle til Norge i 2016. Hun fryktet for hans ideologiske påvirkning av ungdom. Tarik Ibn Ali, som han da kalte seg, holdt like fullt foredrag for flere hundre norskmarokkanere på Bryn i Oslo.

Sønnen i video på Facebooksiden til den fengslede faren, 26. desember 2017, altså etter at faren hadde sittet seks måneder i britisk arrest.

Oslo kommunes «Enhet for mangfold og integrering», synes fremdeles dette lyder som integrerings-musikk i ørene og smaker av et berikende mangfold? For å si det forsiktig; i et kalifat er det vel ikke så mye mangfold.

Jobber også for kalifat

Neste ut er den største islamistiske organisasjonen i Europa med utspring i Tyrkia, Milli Görüs. Milli Görüs anses som Tyrkias svar på Det muslimske brorskapet, som arbeider for et verdensomspennende kalifat, og som er terrorstemplet av Emiratene.

«Enhet for mangfold og integrering» hadde følgelig også representant for Milii Görüs på invitasjonslisten sin i kveld, som innleder og debattant. Mehmet Temel er oppført hos Brønnøysundregisteret som kontaktperson og styremedlem i ISMG – İslamske Samfunn Millî Görüş.

Vi minner i denne sammenhengen om at slagordet til Brorskapet, formulert av stifteren Hassan al-Banna i Egypt i 1928, lyder slik også i dag:

«Allah er vårt formål, budbringeren er vår leder, Koranen er vår lov, jihad er vår vei, døden for Allahs sak er vårt høyeste håp.»

Milli Görüs’ uttalte mål er et islamsk Norge, se logo. 

Mangfold og integrering? Arbeid mot ekstremisme?

Se intervjuet til Rights av norsktyrkeren Cemal Knudsen Yucel, tidligere medlem av Milli Görüs i Tyrkia. Yucel frykter vi kan miste demokratiet til islam.

Et fotoalbum til ettertanke

Den skjellsettende talen til tidligere statsminister David Cameron fra juni 2015, burde antakelig vært lest høyt for både byråkrater og politikere i Oslo kommune. Her sa han det akkurat som det er opp mot de påpekte gruppene i denne artikkelen:

 What we are fighting, in Islamist extremism, is an ideology. It is an extreme doctrine. But you don’t have to support violence to subscribe to certain intolerant ideas which create a climate in which extremists can flourish. Ideas which are hostile to basic liberal values such as democracy, freedom and sexual equality. Ideas which actively promote discrimination, sectarianism and segregation.

I 2002 snakket jeg mye med en norskmarokkansk ung kvinne. Hun fortalte om fotoalbum hjemme fra slutten av 79-tallet og gjennom 80-tallet. Mødrene den gang var vestlig kledd. De jobbet ute. Etter endt arbeidsdag kunne marokkanere treffes i leiligheter i Oslo – kvinner og menn sammen – og spille kort og drikke te.

– Nå, sa hun, er de alle i hijab, de er hjemmeværende, og i leilighetene kan det være trukket opp svære laken som segregerer stuen, og kvinnen i hjemmet er på kjøkkenet og lager mat.  

Hovedbildet er fra Tarik Chadliouis Facebook-side.