Aktuelt

Nå brenner også biler i Trondheim

Over tid har vi blitt kjent med at en rekke biler i Oslo, stort sett på østsiden av byen og stort sett om natten eller grytidlig morgen, har hatt egenskapen med å begynne å brenne. Ingen har helt funnet ut av fenomenet, og politiet er sparsommelige med opplysninger om disse…

Over tid har vi blitt kjent med at en rekke biler i Oslo, stort sett på østsiden av byen og stort sett om natten eller grytidlig morgen, har hatt egenskapen med å begynne å brenne. Ingen har helt funnet ut av fenomenet, og politiet er sparsommelige med opplysninger om disse lettantennelige bilene.

Det eneste som er sikkert, er at det har ingenting med «svenske tilstander» å gjøre, til tross for at akkurat samme fenomen startet i Sverige for flere år siden og utviklet seg nokså raskt til langt grovere kriminalitet og gjengoppgjør.

Nå har disse lettantennelige bilene tatt veien til Trondheim.

Klokka 05:34 i dag kom meldingen om at tre biler og en tilhenger hadde brent i Trondheim. Bilene sto parkert tett ved en bygning og brannvesenet fryktet for spredning. I løpet av morgentimene skal imidlertid situasjonen være under kontroll.

Men, i motsetning til sine Oslo- og svenske kollegaer, finner politiet i Trondheim det mistenkelig at bilene starter å brenne av seg selv:

– Jeg kan ikke uttale meg om årsak, men det virker rart at tre parkerte biler har begynt å brenne av seg selv. Jeg ser ikke bort ifra at noen har satt fyr på dem, sier operasjonsleder Ebbe Kimo til Adressa.no.

Politiet vurderer sporsøk. Og det er kanskje det siste vi hører om den saken når det kommer til eventuelle gjerningsmenn.