Integrering og integreringspolitikk

Sjokktiltak: Portforbud for ungdom og barn

Barn og unge under 18 år får portforbud i ghettoene i Danmark, hvis Dansk Folkeparti får det som de vil. Partiet krever også stans av all bygging av moskeer i samme områder.

Portforbud, den så vi ikke komme. Unge under 18 år i ghettoene får ikke være ute etter klokken 20, heter det.

Danske Folkeparti (DF) er i forhandlinger med Regjeringen om nye innstramninger på innvandrings- og integreringsfeltet i forbindelse med ny skatteavtale. Statsminister Lars Løkke Rasmussen bebudet i nyttårstalen at han vil oppløse de mange ghettoene. Vi har tvil om det lar seg gjøre, men DF tar han på alvor. Løkke Rasmussen har sagt følgende:

»Vi skal sætte et nyt mål om at afvikle ghettoerne helt. Nogle steder ved at bryde betonen op og rive bygninger ned. Sprede indbyggerne og genhuse dem i forskellige områder.«

22 områder i Danmark er kategorisert som ghettoer.

Bannlyser ramadan

DF stiller med syv krav. Et av dem er også at ramadan ikke skal feires i offentlige institusjoner. Kun kristne høytrider skal kunne feires.

Folk med midlertidig asyl skal sendes hjem, er et annet krav. Og politistyrken i ghettoene skal styrkes, krever DF også.

-Vi vil prøve noe nytt, sier talsperson Martin Henriksen.

»Vi har været naive og godtroende i forhold til indvandringen i mange år, og jeg synes ikke, statsministeren for alvor tager fat i den naivitet. Bl.a. fordi han siger, det ikke handler om religion. Jo, det handler om religion.«

Er Lars Løkke så også selv naiv?

»Ja, det er min opfattelse,« siger Martin Henriksen.

Det er langt fra første gang Danmark prøver å rydde opp i ghettoene. Resultatene har i høy grad uteblitt.

DF vil give børn i ghettoer udgangsforbud og bandlyse ramadan i institutioner: »Vi har været naive og godtroende«