Innsparket

Norsk kvinne (19) voldtatt i Danmark

19-åringen har anmeldt en voldtekt i havnen i Aalborg på nyttårsaften. Politiet gjør det motsatte av Sverige: Rett ut med signalement av antatt gjerningsmann.

19-åringen ble funnet avkledd i havnen i Aalborg sentrum. Rett før kl 03:00 anmeldte hun voldtekten. Nordjyllands Politi med hund leter etter gjerningsmannen og spor etter han, melder jp.dk. Kvinnen er blitt undersøkt på Aalborg Universitetshospital.

Hun har forklart at hun søkte etter et sted å lade opp mobilen, da hun møtte mannen i Jomfru Ane Gade. Den antatte gjerningsmannen ga uttrykk for å ville hjelpe henne, men det endte med at han voldtok henne på en benk i havneområdet.

Kvinnen ble funnet avkledd av to unge menn som kom forbi, og disse kontaktet politiet.

Ifølge kvinnen har mannen fortalt at han er fra Syria.

Politiet gir følgende signalement av antatt gjerningsmann:

  • Ca. 22 år
  • Rundt 180 cm høy
  • Annen etnisk opprinnelse enn dansk
  • Slank av bygning
  • Sort, velstelt skjegg
  • Sort hår
  • Iført sort jakke og sorte bukser

Nordjyllandsk Politi har også fått assistanse av hundeførere og politihunder fra Østjyllands Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi, opplyser vaktsjef Henrik Beck. Dansk politi følger dermed ikke svenskenes strategi i disse sakene, tvert om går dansk politi mannsterkt til verks – og de kom raskt med signalement på antatt gjerningsmann. Det høyner selvsagt sjansene for at han blir tatt.