Aktuelt

Knusende for Giske: -Han stakk tungen ned i halsen min

Innholdet i alle varslene vi har hørt om Giske, har vært tåkete. Varsleren Line Oma står nå frem og forteller. Dette er knusende for Giske.

Det er NRK som har fått Line Oma i tale. Hun er Ap-medlem og lokalpolitiker i Oslo. Oma forteller utilslørt om en episode som skjedde i 2010. Da var hun 23 år gammel og praktikant i utenrikstjenesten, India. Daværende næringsminister Giske kom til Dehli på offisielt besøk. Etter mottagelsen kommer Oma i prat med Giske på en nattklubb.

– Hva skjer der?

– Da vi skal forlate stedet presser han meg opp mot veggen. Og stikker tungen sin ned i halsen min, mot min vilje. Jeg var helt uforberedt. Etterpå spør han om jeg skal være med han til hotellet, noe jeg sier nei til.

Oma beskriver overfor NRK opplevelsen som sjokkerende og ubehagelig, og sier hun husker at hun følte på en flauhet der og da.

Har Oma politiske motiv? Ja, svarer hun. Hun vil ha slutt på ukulturen i partiet og tausheten rundt den samme ukulturen.

For øvrig stod Line Oma, bydelsordfører i Gamle Oslo for Ap, frem med dette i desember:

«Jeg vet hvorfor det er så pinlig stille i partiet om dagen: Det er fordi ingen har gjort jobben sin. Jens har ikke gjort jobben sin. Jonas har ikke gjort jobben sin. Anniken, leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk, har ikke gjort jobben sin. Raymond, tidligere partisekretær, har ikke gjort jobben sin. Vi andre i organisasjonen har ikke gjort jobben vår. Vi har stilltiende gitt vår aksept til elefanten i rommet», skriver hun.