Aktuelt

Halshugget jomfru Maria-statue i Sverige

En statue av jomfru Maria ved den katolske kirken St. Mikales er blitt vandalisert. Både hode og hender er blitt kuttet av.

Faksimile fra smp.se

For noe over en uke siden oppdaget man at en statue av jomfru Maria ved St. Mikales katedral i Växsjö i Sverige var blitt utsatt for hærverk, melder svt.se. Statuen sto i en grotte, den såkalte Mariagrotten, utenfor kirken og skal veie over 100-200 kilo. Den var dratt ut av grotten, og både hode og hender var kappet av – og fjernet fra stedet.

Til Smålandsposten forteller diakon Oddbjörn Andreassen at jomfru Mara har stor symbolverdi for katolikkene, og han undrer veldig på hvor hodet er blitt av. Han kaller handlingen harkriminalitet.

Diakonen forteller at forholdet raskt ble anmeldt, men at det ikke er første gang Maria-statuer blir vandalisert i Sverige. Forrige gang skal det ha skjedd i Karlstad.

Vi har fulgt med i svenske medier etter denne hendelsen for å se om det ble rapportert noe om hva politiet har gjort i sakens anledning. Men det er helt taust. Nå kan selvsagt hvem som helst ha utført ugjerningen, noe som også gjør det viktig å få oppklart hva som har skjedd. For selvsagt svirrer ryktene om at dette er hatkriminalitet mot kristne, etter mal fra forfølgelsen av kristne i land som Syria og Irak.

Men det spørs vel om svensk politi kan prioritere slik vandalisering.