Aktuelt

20 illegale pakistanere i ulykke i Slovenia

Politiet i Slovenia sier de fant 20 pakistanere i en varebil som kræsjet etter å ha tatt seg ulovlig inn i landet via Kroatia.

Politiet tok opp jakten på den mistenkelige varebilen som kom fra Kroatia, hvilket førte til at de prøvde å komme seg unna ved å i høy fart foreta en krapp sving, melder Pakistan Today. Bilen kræsjet, og det ble avdekket at den hadde 20 pakistanere i varerommet. Flere er innlagt på sykehuset, en av dem med alvorlige skader, opplyser slovensk politi.

Varebilen skal være registrert i Østerrike, men sjåføren er fra Ukraina. Han prøvde å stikke av fra politiet ved å krysse en elv.

Flere tusen migranter skal sitte fast i Serbia, der de venter på en sjanse til å komme seg videre til velstående europeiske nasjoner. Det betyr at dagens politikk fortsatt gir menneskesmuglere mulighet til å drive sin lukrative forretning, med migrantenes liv som innsats.

FNs internasjonale organisasjon for migrasjon (IOM) har nylig estimert at antall migranter som reiser fra Pakistan langs de sentrale og østlige Middelhavsrutene i deler av Øst-Europa har økt siden 2016.