Innvandring

Voldtatt av rundt 20 menn. Ingen dømmes i «Det nye Sverige»

En kvinne ble voldtatt og brutalt mishandlet av inntil 20 menn i en trappeoppgang i gettoen Fittja. Fem menn ble etter skandaløst politiarbeid tiltalt. Nå er alle frifunnet.

Vi rapporterte for få uker siden om en råskap og mangel på empati man vel knapt tidligere har sett i skandinavisk historie. Vi mente at hele MSM (norske toneangivende medier) burde benket seg da saken kom for domstolen. Ingen gjorde det. Voldtektene av kvinnen i fjor ga assosiasjoner til krig/totalt lovløse tilstander.

Voldtektene pågikk i flere timer. Her fra avhør av kvinnen:

”Det var 19-20 killar som väntade i ett trapphus. Dom diskuterade vem som skulle få sätta på mig först och jag fick panik. Någon höll fast mig mot väggen och stoppade ner snoppen långt ner i halsen.”

”5-6 killar lyfter upp mig och bär mig genom trapphuset. De andra följer efter. Sedan får jag en spark i huvudet.”

”Sedan dunkade de mitt huvud i golvet och jag blev medvetslös. När jag vaknade hade jag en i varje hål. Munnen, analt och vaginalt. Sedan byttes de om.”

”De drog upp mig till 2:a våningen i trapphuset. Många stod med byxorna nere och väntade på sin tur. De drog av mig allt, jag var helt naken, kläderna låg lite varstans i trapphuset. De sparkade mig. De är smala, långa, invandrare av olika nationaliteteter. De är i 20-årsåldern.”

”Jag låg på golvet, sedan fick jag stå på alla fyra. En var framifrån och en var bakifrån. De andra skrattade. De tyckte det var roligt.”

”En man kom ut i trapphuset för att slänga sopor. Han gjorde ingenting för att hjälpa mig. Han hälsade på killarna och gick in till sig igen. Jag låg då naken på golvet.”

Så mange som 20 menn skal ha forgrepet seg på det mest groteske viset mot kvinnen på 30 år.

Det finnes flere beretninger, men vi stopper der. Kvinnen fikk ikke hjelp av såkalte medborgere etter overgrepene. Folk sa rett ut at hun var så «ekkel» fordi hun blant annet hadde sperm i ansiktet og håret.

-Kjenner meg skitten og rettsløs

Ifølge rapport fra medisinsk personell av kvinnen timer etter hendelsen, var «skadene noe utover det ordinære». Men de tre av de fem tiltalte som var tiltalt for voldtekt, slapp fri. «Medhjelperne», altså de to andre det samme.

Vi snakker om «brist» i politiets etterforskning på flere nivå. Et regelrett havari er vel mer korrekt. 

I domen ägnas ett flera sidor långt parti åt att redogöra för vad domstolen anser vara brister i polisutredningen. Bland annat handlar det om att fel trapphus pekats ut och undersökts, hur kvinnans uppgifter hanterats av polis och att kvinnans utpekanden av gärningsmännen inte skedde på ett korrekt sätt. I juli 2017 fick kvinnan se bilder på fyra misstänkta och höra att de var «inlåsta.»

«Risken för påverkan i ett fall som detta kan knappast underskattas», skriver tingsrätten.

– Alla parter har varit överens om att utredningen haft brister. Under förhandlingen har det blivit tydligt att den grund som åtalet bygger på sviktar, säger Erica Hemtke, chefsrådman.

Retten finner heller ikke at offerets egen fortelling er tilfredsstillende. Den spriker. Merkelig, når kvinnen voldtas av inntil 20 menn som også utøver vold.

Kvinnans egen berättelse under rättegången har varit av stor betydelse för utfallet. Där har hon ändrat sig jämfört med polisförhör och lämnat «motstridiga uppgifter», enligt Södertörns tingsrätt.

”Sammantaget bedömer tingsrätten trovärdigheten och tillförlitligheten av de uppgifter som hon har lämnat under rättegången som låg.»

Kvinnan har själv berättat, genom sitt målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz, att hon är missbrukare. Hon känner att just hennes missbruk gör att hon inte blir trodd. Domstolen konstaterar också att kvinnan var påverkad av flera olika substanser vid händelsen i Fittja. Resonemanget går så här:

«Om sådana förhållanden kan ha påverkat målsägandens förmåga att rätt uppfatta händelsen, känna igen personer och platser eller liknande (dvs. hennes perceptionsförmåga), minnas eller rätt återge vad hon varit med om är förhållandena relevanta vid bevisvärderingen. De behöver inte påverka hennes trovärdighet men de kan påverka tillförlitligheten (säkerheten) av hennes uppgifter.»

Ny rettsorden i Sverige?

Kvinnens advokat har rundt 25 års erfaring med voldtektssaker for retten i Sverige. Elisabeth Massi Fritz uttaler seg slik:

«Inga förövare ska komma undan en sådan här grym och hänsynslös gruppvåldtäkt. Det här är den värsta gruppvåldtäkten jag har jobbat med på 26 år. Jag anser inte att min klient har fått en rättvis prövning och det beror bland annat på hennes bakgrund och person», skriver Massi Frtiz.

«Målsäganden är inte det «perfekta brottsoffret» utan snarare hör hon till den grupp offer som hör till de mest utsatta som finns i vårt samhälle. I målet finns stödbevisning som räcker för en fällande dom mot de fem tilltalade, som alla far med osanning och lämnar motstridiga uppgifter.»

Ja, dette er litt av et signal å sende ut, og narkomane og andre tunge rusmisbrukere bør informeres om deres «nye rettstilstand». «Gutta» som var med på denne groteske handlingen, og dets like, har jo nærmest fått carte blanche. Men det presset det er på svensk politi og rettssystem allerede, ikke fortell meg at voldtekter av narkomane svenske kvinner blir et nytt satsningsområde for politiet.

MERK: Det ligger an til at mennene får erstatning, mens kvinnen ikke får et eneste øre.