Aktuelt

Kvinne (20) brutalt overfalt hjemme

En kvinnelig student (20) ble meldt utsatt for «grov kroppskrenking» på sin bopel i Volda sentrum natt til søndag, men gjerningsmannen er fortsatt på frifot. Fra NRK Møre og Romsdal het det at «Politiet jaktar på gjerningspersonen og har førebels ingen mistenkte i saka der ei 20…

En kvinnelig student (20) ble meldt utsatt for «grov kroppskrenking» på sin bopel i Volda sentrum natt til søndag, men gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

Fra NRK Møre og Romsdal het det at «Politiet jaktar på gjerningspersonen og har førebels ingen mistenkte i saka der ei 20 år gamal kvinne skal ha blitt overfalle i sin eigen bustad. No ynskjer politiet tips frå publikum.»

Etterforskningsleder Grete Hjelle ved Møre og Romsdal politidistrikt gikk ut med følgende signalement:

– Politiet er spesielt interessert i tips om ein person som hadde på seg mørk kaps, mørk jakke og lys bukse, seier etterforskingsleiaren.

Lensmann Guttorm Hagen påpekte at «Denne mannen vet vi ikke hvem er, og det vet ikke kvinnen heller.» Da hadde politiet trappet opp etterforskningen for å finne gjerningsmannen, men det «krever å få inn tips fra vitner».

Omlag to døgn etter hendelsen utvider politiet i Volda signalementet på antatt gjerningsmann, melder smp.no:

– Mannen hadde på seg mørk caps, mørk jakke og lys bukse. I tillegg kan vi opplyse om at han var liten av vekst og mørkhuda. Mannen vart observert springande i retning området ved torget, seier etterforskingsleiar Grete Hjelle ved Møre og Romsdal politidistrikt.

At han var «liten av vekst og mørkhuda» er nok et betydelig mer treffsikkert signalement enn hva vedkommende hadde på seg, og når politiet visste hvilke klær han gikk i, visste de nok antakelig også både at han var liten av vekst og mørk i huden. Men det ble for stigmatiserende å nevne i jakten på en overgriper som fortsatt er på frifot?