Politikk

Hjernevask: Heller ikke Kong Harald tror norsk kultur eksisterer

Norsk kultur eksisterer ikke. Dette mener eliten, ledende medier og dermed også Kong Harald og Dronningen. Dette kan vanskelig tolkes som annet enn at de er offer for hjernevask.

Terje Tvedts bok, Det internasjonale gjennombruddet. Fra «ettpartistat» til flerkulturell stat, vekker bred debatt. Vi mener boken er årets viktigste.

Tvedt viser hvordan norsk kultur og norske verdier aktivt ble utradert som begrep siste 50 årene. Begrepene ble rett og slett tømt for innhold. Dette dokumenterer ikke minst Stortingsmeldinger gjennom de siste tiårene om. Det spilte ingen rolle om det var Gro, Kåre eller Kjell Magne som hadde statsministerposten. Det var det multikulturelle – som ingen egentlig kan definere klart, nettopp fordi det er alt og intet – som ble satt i førersetet.

Men akkurat som Tibet, Rwanda og Saudi Arabia har en kjernekultur, har også Norge det.

Vi er nå i desember, kanskje den norskeste måneden i året. Når julen nærmer seg, trer ikke minst de vare og omtenksomme mellommenneskelige relasjonene frem, som er typisk norsk. Vi blir mer ettertenksomme, mer omsorgsfulle. Vi samler flokken vår. Det er en lavmælt tid, en tid vi kjenner på noe større enn oss selv. Det er en tid det er særlig godt å være del av det nære.

Jeg kom over et intervju i NRK av Kong Harald og Dronning Sonja fra julen for to år siden. Intervjuet fortalte meg hvor grundig eliten i vårt samfunn har prøvd å hjernevaske oss til å forsvinne som folk, som en særegen nasjon. Endog Kongen har latt seg vippe totalt av pinnen. Spørsmålet er om Kong Harald i private stunder mener det han her sier. Vi er noe i tvil.

 

 

Hva med fremtiden for Norge? spør NRK.

Professor Terje Tvedt påpeker i boken sin følgende: Det er satt i gang et prosjekt, med innvandring fra over 100 kulturer/nasjonaliteter, og vi har ingen historisk erfaring med hvordan dette vil ende.

Nettopp: Det er et prøveprosjekt. Vi vet ikke utgangen. Men, og det er viktig, de fleste av oss har erfart «fremmede» som har kommet til Norge og som vil bli en en del av norsk kultur. Og da blir de det. Akkurat det prissetter de fleste av oss stort. 

Å forvente at Stortinget våkner og tar denne helt avgjørende problemstillingen på alvor, tror vi er en ønsketenkning. Prosjektet er satt i gang. Å skulle innrømme at det kanskje ikke var smart, se den sitter nok for langt inne.