Aktuelt

Gutter (17) dømt for overgrep mot jente (14)

I Haugaland tingrett ble det nylig avsagt dom i en sak der to 17 år gamle gutter holdt igjen en 14 år gammel jente, etter befaling om å ha sex med henne. Ifølge hnytt.no var jenta og de to guttene var på en fritidsklubb, hvor de kom i…

I Haugaland tingrett ble det nylig avsagt dom i en sak der to 17 år gamle gutter holdt igjen en 14 år gammel jente, etter befaling om å ha sex med henne.

Ifølge hnytt.no var jenta og de to guttene var på en fritidsklubb, hvor de kom i prat. I retten forklarte jenta at hun opplevde guttene som svært pågående, og at de flere ganger foreslo at de skulle ha sex, noe jenta kontant avviste.

Da jenta gikk ut for å trekke frisk luft, kom 17-åringene etter henne. Bak fritidsklubben skal de, ifølge avisen, «forklart at de skulle ha sex med henne».

Jenta fortalte i detalj i retten hva gutten gjorde med henne, blant annet befølt henne på innsiden av buksa og under genseren. Jenta sa hun ikke ville, men «at hun ikke klarte å komme seg unna fordi hun var redd for hva som ville skje hvis hun forsøkte å komme seg unna.»

Det seksuelle overgrepet fortsatte til en annen gutt oppdaget hva som foregikk og fikk dratt jenta med seg.

Den ene av guttene erkjente de faktisk forhold i retten, mens den andre nektet for at han hadde befølt jenta «og at jenta hadde deltatt frivillig». Retten mente jentas forklaring er solid og la ingen vekt på den ene guttens forklaring.

Guttene ble dømt til 60 dager betinget fengsel, med en prøvetid på 2 år. Det betyr at 17-åringene, hvis det ikke begås nye straffbare handlinger i prøvetiden, slipper å sone. I tillegg følger 40.000 kroner i erstatning til jenta.

Disse guttenes atferd er hinsides. To 17-åringer som «forklarer» en 14-åring at de skal ha seksuell omgang med henne, og som ikke klarer å akspetere en avvisning. Hva er det disse guttene ikke forstår? Men det vi forstår, er at også dette overgrepsofferet risikerer å møte overgriperne i nærmiljøet.