Æresdrap og æresrelatert vold

Far til drept 15-åring om morderen: «Vi tok vare på ham som en sønn»

Drapet av 15 år gamle Mia er dypt rystende på flere måter. Bilder av den afghanske asylsøkeren som hevdet å være 15 år da han ankom Tyskland i fjor, forteller om en voksen mann. Han skulle aldri fått satt foten sin på europeisk jord som "asylsøker".

«Vi tok vare på ham som en sønn», forteller pappaen til knivdrepte Mia på 15 år. Familien gjorde hva de kunne for å hjelpe morderen, Abdul Mobin D, til å bli en fullverdig borger av Tyskland, sier foreldrene.

Abdul tok seg til Tyskland og Frankfurt i fjor, hvor han registrerte seg som enslig mindreårig asylsøker på 15 år.

15 år, virkelig? Vurder selv hva du mener om alderen til Abdul.

15 år gammel i fjor?

Mias pappa forteller at Abdul selv introduserte seg for familien og Mia som en enslig mindreårig 15-åring. Faren tror ikke lenger på Abduls påståtte alder:

Den sjokkerte faren tviler nå at dette er den virkelige alderen av afghaneren.

Mia hadde et kjæresteforhold med Abdul. Hun gjorde det slutt, men Abduls sjalusi drev han til å stalke Mia.

Er hat Mia gestalkt und war eifersüchtig.

Den samme dagen som afghaneren drepte Mia, onsdag 27. desember, ga han blaffen i politiets befaling om å innfinne seg på den lokale politistasjonen. Politiet skal da ha oppsøkt han med advarsler om ikke å oppsøke Mia, altså kort tid før drapet.

Likelydende beskjeder ga politiet Abdul uken før julaftenen, etter at Mias foreldre anmeldte han midt i desember, den 15. for å være presis. Anmeldelsen gjaldt trakassering av Mia etter at Mia slo opp med Abdul tidlig i samme måned.

15 år gamle Mia.

Samme Abdul hadde en voldssak fra november måned hengende over seg. Han angrep fysisk en medelev i skolegården.

Hvorfor lot politiet Abdul slippe unna med muntlige formaninger? Hvor var omtanken for Mias sikkerhet? Jeg tror vi vil se langt flere liknende saker i tiden som kommer: unge mannlige asylsøkere går fritt omkring som tikkende bomber. Potensielle ofre, typisk unge innfødte, blir liten omtanke eller sikkerhet tilgodesett. Spørsmålet er ikke minst hvilke reaksjoner dette kan føre til i befolkningen generelt. Når unge menn søker seg til oss for beskyttelse for så å begå de groveste overgrep mot barn og unge (voldtekt og drap), viser det på alle måter hvor forferdelig galt asylinstituttet fungerer. Abdul skulle aldri vært her. Men Merkel og co ville det jo annerledes.

Ingen, absolutt ingen, bør kunne gå fritt rundt i samfunnet vårt uten at vi med sikkerhet vet hvem de er. Det burde være en selvfølge nummer 1. Nummer to er legg ned dagens asylinstitutt. Det har for lengst utspilt sin rolle. Politikerne leker med ilden med å la dette fortsette.