Æresdrap og æresrelatert vold

15 år gammel jente knivdrept av afghansk asylsøker

Ei 15 år gammel tysk jente ble knivdrept i byen Kandel på onsdag. Jenta hadde avsluttet et forhold til drapsmannen ganske nylig, en ung afghaner som kom til Tyskland i fjor og søkte asyl som enslig mindreårig.

15 til 20 sjokkerte kunder på et apotek i byen Kandel klarte ikke å stoppe afghaneren som gikk løs på den tyske jenta med en brødkniv, ifølge vitner. Jenta døde samme kveld, onsdag, på sykehuset.

Afghaneren, som skal være i tenårene, kom til Tyskland i april 2016, og bodde fra september i år i en ungdomsbolig i Neustadt.  I november skal drapsmannen ha oppsøkt jenta i skolegården og fysisk angrepet henne. Foreldrene varslet politiet om bekymring for datterens sikkerhet. Jenta hadde hatt et forhold til drapsmannen som hun selv avsluttet.

Hva politiet eventuelt foretok seg av sikkerhetstiltak, kommer ikke frem.

Gjerningsmannen ble pågrepet på åstedet uten å gjøre motstand.

Saken har rystet lokalbefolkningen og også politikerne.

Med fare for å få den politisk korrekte bermen etter seg, tror jeg like fullt det er verdt å nevne at foreldre til unge jenter, selvsagt Norge inkludert, bør advare døtre om å innlede forhold til unge asylsøkere. De kan ha en kulturell bagasje med seg som er i full kollisjon med vårt åpne demokrati og jenter og kvinners frihet til å bestemme over eget liv.