Aktuelt

En større mengde ammunisjon funnet ved julemarked i Berlin

Ifølge den tyske avisen Bild dreier det som om 200 patroner som en mann søndags kveld fant i et underjordisk parkeringsanlegg i Spandauer Damm, som ligger i Charlottenburg-området i den tyske hovedstaden. Mannen meldte fra til politiet, som slo alarm. De jobber enda på stedet. Patronene skal være av kaliber…

Ifølge den tyske avisen Bild dreier det som om 200 patroner som en mann søndags kveld fant i et underjordisk parkeringsanlegg i Spandauer Damm, som ligger i Charlottenburg-området i den tyske hovedstaden. Mannen meldte fra til politiet, som slo alarm. De jobber enda på stedet.

Patronene skal være av kaliber 7,65.

I et notat fra politiet omtales funnet som en «farlig situasjon», fordi ammunisjonen ble funnet i nærheten av et julemarked. Over det underjordiske parkeringsanlegget ligger det også en moské. Men ifølge politiets talsperson er det ikke umiddelbar mistanke om terrorhandling, og det er ikke sikkert funnet kan knyttes til julemarkedet.

– Foreløpig er der ingen ytterligere funn. Det er uklart hvem ammunisjonen var tiltenkt, sier Winfrid Wenzel til avisen.

Beredskapen er høy i Berlin etter siste års terrorangrep mot et annet julemarked i byen. Da ble 12 mennesker drept og rundt 50 skadet etter at en mann pløyde inn i menneskemengden på markedet. Dette angrepet minnet om terroraksjonen i Nice 14. juli, da Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, bosatt i Frankrike, kjørte inn i folkemengden som feiret Basillens dag på Promenade des Anglais, og drepte 86 mennesker og såret 434.

Der er over 2.600 ulike julemarkeder i Tyskland i desember, og de anses for å være et opplagt mål for angrep. I år er sikkerhet på og omkring julemarkedene høynet betraktelig.

(Forsidebildet fra terrorangrepet i Berlin i desember 2016)