Vold og overgrep

Bli med på aksjon for massevoldtatt kvinne

Massevoldtekten av en kvinne i Fittja, der inntil rundt 20 menn deltok, vekker sjokk og harme. Kun fem menn ble tiltalt, og alle er nå frikjent. Rettsskandalen overfor den sårbare kvinnen har ført til at journalisten Joakim Lamotte har satt i gang en innsamlingsaksjon.

Joakim Lamotte er en uavhengig, frittstående journalist med blant annet bakgrunn fra SVT. Lamotte har særlig fått oppmerksomhet (over 140 000 følger på Facebook), fordi han tar tilstanden rundt de mange voldtektene i Sverige på alvor.

I fjor ble en kvinne i 30-årene voldtatt av inntil 20 menn i bydelen Fittja i Stockholm. Her fra rettsdokument, hentet på Facebook-siden til Lamotte 27. november i år:

”Det var 19-20 killar som väntade i ett trapphus. Dom diskuterade vem som skulle få sätta på mig först och jag fick panik. Någon höll fast mig mot väggen och stoppade ner snoppen långt ner i halsen.”

”5-6 killar lyfter upp mig och bär mig genom trapphuset. De andra följer efter. Sedan får jag en spark i huvudet.”

”Sedan dunkade de mitt huvud i golvet och jag blev medvetslös. När jag vaknade hade jag en i varje hål. Munnen, analt och vaginalt. Sedan byttes de om.”

”De drog upp mig till 2:a våningen i trapphuset. Många stod med byxorna nere och väntade på sin tur. De drog av mig allt, jag var helt naken, kläderna låg lite varstans i trapphuset. De sparkade mig. De är smala, långa, invandrare av olika nationaliteteter. De är i 20-årsåldern.”

”Jag låg på golvet, sedan fick jag stå på alla fyra. En var framifrån och en var bakifrån. De andra skrattade. De tyckte det var roligt.”

”En man kom ut i trapphuset för att slänga sopor. Han gjorde ingenting för att hjälpa mig. Han hälsade på killarna och gick in till sig igen. Jag låg då naken på golvet.”

Alle frifunnet

Kun fem menn ble tiltalt, tre av dem for voldtekt, to for medvirkning. Alle ble frifunnet.

Elisabeth Massi Fritz er en av Sveriges mest erfarne advokater på voldtektssaker. Hun anker saken på vegne av offeret.

Den voldtattutsatte kvinnen er rusmisbruker. Dette ble brukt av forsvarere og dommere til å svekke kvinnens troverdighet. Hun klarte ikke å være presis nok om detaljer etc fra det som skal ha vært flere timer lange massovergrep.

Advokat for den voldtatte kvinnen, Elisabeth Massi Fritz.,

Bli med på innsamlingsaksjon

Joakim Lamotte har satt i gang en innsamlingsaksjon til kvinnen. Pengene går via Lamotte inn på kontoen til kvinnens advokat Massi Fritz, som skal administrere pengene. Det ligger i sakens natur at en kvinne i gettoliknende Fittja, svensk og rusmisbruker, ikke tilhører de privilegerte. Kanskje kvinnen  30-årene trenger en varm jakke til vinteren, vintersko, julemat, penger til å komme seg bort fra Fittja i en periode og oppleve ro og trygghet, og så videre. Vi kan bidra til en bedre hverdag for henne.

Vi henvendte oss derfor til Lamotte for å få en internasjonal betalings-referanse:

IBAN: SE8160000000000536119732

BIC: HANDSESS

Merk innbetalingen med: «Våldtäktsoffer»

Vi har testet betalings-referansen, og den fungerer.

La dette bli den ekstra julegaven du ga i år – til en kvinne som trenger all støtte hun kan få.