Innsparket

Ubehagelig å bli satt i bås med Frp

Dagbladets aktivister kvesser klørene. Splitt og hersk journalistikk er ikke nytt fenomen i den leiren. Nå har Dagbladet snakket med flere (anonyme) kilder i Arbeiderpartiet. Det dreier seg om representanter fra Buskerud, Hordaland, Troms og Oslo som skal ha protestert mot Ap-leder Jonas Gahr Støres innvandringspolitikk. «Det er…

Dagbladets aktivister kvesser klørene. Splitt og hersk journalistikk er ikke nytt fenomen i den leiren.

Nå har Dagbladet snakket med flere (anonyme) kilder i Arbeiderpartiet. Det dreier seg om representanter fra Buskerud, Hordaland, Troms og Oslo som skal ha protestert mot Ap-leder Jonas Gahr Støres innvandringspolitikk.

«Det er ubehagelig å bli satt i bås med Frp i denne saken, sier en av (de anonyme, min merknad) stortingsrepresentantene Dagbladet har snakket med.»

Dagbladet ønsker å myke opp Aps innvandringspolitikk ved splitt og hersk. Det handler om de enslige mindreårige asylsøkerne som få bli i Norge fordi Afghanistan er et farlig land for barn. Og aktivistene i Dagbladet ønsker å øke antallet kvoteflyktninger til Norge.

«Asyldebatten i partiet er ikke over, den kommer til å fortsette å leve utover høsten, sier flere av (de anonyme, min merknad) stortingsrepresentantene Dagbladet har snakket med.»

Dagbladet jobber på spreng for å skape splid internt i partiet. De har kontaktet lokalag og fylkeslag som er skuffet over stortingsgruppas standpunkt, deriblant Ap i Bergen:

«Jeg er dypt skuffet over at Arbeiderpartiet stortingsgruppe velger å se bort fra innspillene fra store deler av medlemmene i partiet. Vi har særlig ansvar for å ivareta barn og ungdommers sikkerhet. Det ansvaret ignorerer regjeringen, og Arbeiderpartiet.»

Ignorerer? Du verden!

Selvsagt, de kritiske stortingsrepresentantene Dagbladet har snakket med, ønsker ikke å stå frem med navn. De er redd for å bli holdt utenfor viktige debatter i tida framover. For det er jo akkurat slik partipolitikk fungerer? Skjønner Dagbladet hva de er i gang med å innføre i det norske demokratiet?

For hersketeknikker er intet nytt virkemiddel for å svekke meningsmotstandere. Splitt og hersk går ut på å gjøre sine motstandere innbyrdes uenige for lettere å kunne overvinne dem enkeltvis. I Dagbladet er det et journalistisk prinsipp i innvandringsdebatten, en metode satt i system.

Strategien er følgende: Spill på andres svakheter. Hold fokus på uvesentlige detaljer og bagatellmessige fakta. Du må ikke skille mellom sak og person. Finn frem anonyme kilder som kan baksnakke kolleger som ikke er til stede. Sett ut rykter og hold tilbake viktig informasjon.

Nå er ikke Jonas Gahr Støre lengre Dagbladets Wonder Boy. Se bare bildet desken har klart å rote frem i sakens anledning.