Kriminalitet

Rundt 30 innvandrergutter gjøv løs på håndballgutter

Rundt 30 ungdommer med innvandrerbakgrunn gjøv umotivert løs på gutter fra håndballaget på Kolbotn torg. Politiet har mottatt flere anmeldelser.

Det var lørdag for en uke siden, 11.november, at en ungdomsgjeng på rundt 30 gutter yppet til bråk på Kolbotn torg. Der skal de umotivert ha slått og sparket flere andre gutter.

Til medienes taushet. Helt til nå, antakelig fordi flere anmeldelser er levert politiet etter hendelsene. Men selv om Østlandets Blad (ØB) omtalte saken i 17.november – bak abonnementsmur, må vite – så er avisen lite villig til å komme med særlig konkrete opplysninger og ingen av de involverte, eller deres foreldre, er intervjuet.

«Klammeri mellom ungdommer på Kolbotn og i Ski»

ØB siterer John-Erik Veseth, leder for forebyggende enhet i Øst politidistrikt Follo, på «Utifra det vi har nøstet opp gjennom etterforskningen så langt, nærmer vi oss disse personene.»

Hendelsesforløpet beskrives som følgende: En gjeng på rundt 30 ungdommer skal ha stått bak flere angrep på andre ungdommer i området rundt Kolbotn sentrum. Den første meldingen om bråk kom fra en privatadresse, der noen ungdommer var samlet for en fest, like  utenfor sentrum rett før klokken 19 lørdag kveld. Det var også to voksne i boligen, og de meldte fra om den uønskede gjengen som forstyrret festen, men formidlet at de hadde kontroll på situasjonen.

Så skal ungdomsgjengen ha forflyttet seg til sentrum av Kolbotn. «Her skal de ha gått løs på andre ungdommer som befant seg i sentrum, blant annet en gruppe med unge håndballspillere som var ute i forbindelse med en sammenkomst for laget.»

Det påpekes videre at «Follo-politiet har mottatt fem anmeldelser for vold etter at ungdomsgjengen på rundt 30 gikk løs i sentrum. Alle anmeldelsene gjelder gutter under 18 år. En av anmeldelsene dreier seg om en 16 år gammel gutt fra Ski som ble slått til.» Det heter også at politiet først ble fortalt at «gjengen tok toget fra Kolbotn til Ski etter bråket i Kolbotn sentrum, men det viser seg ikke å stemme.»

Men flere ting tyder på at saken er langt verre enn det ØB formidler.

Ruset innvandrerungdom som slo, sparket og truet

Etter at håndballguttene i alderen 14-16 år hadde spist pizza og vært på kino på Kolben, avsluttet ved 20-tiden, ble de møtt av en guttegjeng på rundt 30 personer, også rundt 14-16 år, som åpenbart var ute etter bråk.

Det fortelles at guttene var mørke i huden, ikledd hettegenser og med tildekket ansikt. Guttene skal ha blitt oppfattet som ruset. Håndballguttene skal ha prøvd å komme seg unna, men noen av dem ble holdt igjen.

Guttene som ble holdt igjen skal ha blitt direkte utsatt for fysisk vold som slag og spark. I tillegg ble flere andre løpt etter og truet.

De av håndballguttene som kom seg unna fikk kontaktet foreldrene, som igjen kontaktet politiet.

Politiet etterlyser for øvrig mer informasjon, ifølge ØB. Det er jo interessant, gitt at mediene først tilnærmet en uke etter hendelsene rapporterer om det. Og da som om vi snakker «klammeri» ungdommer mellom.