Islam

En gledens dag: Landeplagen er i Danmark

Islam - den ellevte landeplage, er nå på vei fra trykkeriet i Viborg til danske bokhandler. Den danske oversettelsen gleder oss stort av flere årsaker.

Internt de siste 15 årene i HRS har følgende spøk blitt hentet frem i tunge stunder: Nei, nå søker vi asyl i Danmark!

HRS har nemlig hatt tette og nære bånd til Danmark siden 2002, da Fogh Rasmussen-regjeringen la om innvandringspolitikken. Da Trykkefrihedsselskabet startet opp i 2005, økte bekjentkretsen betydelig. Krisen i 2006, Muhammed-tegningene, styrket ytterligere våre relasjoner til særlig vår tidligere hovedstad, København.

Vi føler oss hjemme i Danmark. Tonen er klarere, takhøyden er høyere enn her på berget. Danmark er deilig på så mange måter for oss nordmenn, selv om vi alle er klar over de omfattende problemene også Danmark sliter med grunnet innvandring fra islamsk æreskultur.

Documents redaksjon har nok mye av den samme opplevelsen. Det var langt fra tilfeldig at Document, HRS og Trykkefrihedsselskabet sammen arrangerte seminar med Robert Martin Kerr i september måned. Vi står hverandre nært. Vi står på den samme siden i arbeidet for å bevare et fritt Europa.

Derfor er det ekstra gledelig at Document Forlag har villet satse på Landeplagen. Trykkefrihedsselskabets Asger Bonnevie har oversatt boken (den oppdaterte praktutgaven). Den danske utgivelsen har fått en tittel som er en «blåkopi» av foredraget til Arnulf Øverland fra 1931: «Kristendommen – den tiende landeplage». Altså er tittelen Islam – den ellevte landeplage.

Omslaget synes jeg selv Documents redaksjon gjorde en meget god jobb med.

Tidligere statsråd for først Socialdemokratene, dernest Venstre, journalist og forfatter av flere suksessrike islambøker, Karen Jespersen, har vært så vennlig å stille opp med noen hyggelige ord på bokens forside. Jespersen og ektemannen Ralf Pittelkow, er radarparet bak nettsuksessen Den korte avis.

20. november inviterer Trykkefrihedsselskabet til debatt med utgangspunkt i Landeplagen. Asger Aamund, Niels Jespersen og Søren K. Villemoes stiller i panelet.

Boken er allerede tilgjengelig hos nettbokhandlere, som Danskboghandel.

Spre «det glade budskapet» til danske venner og bekjente!