Bevæpnet politi jogger med lokalbefolkningen mens voldtekt av barn ikke etterforskes

I Sverige er folk så redde for å jogge at væpnet politiet løper sammen med dem. Men svensk politi har ikke ressurser til å etterforske voldtekt av barn. Henger dette på greip?

Man mister munn og mæle. Politiet i Sverige har begynt å jogge med vanlige folk for å beskytte dem mot overgrep. Politiet er bevæpnet, med både batonger og håndvåpen og det uttales at dette oppleves som vellykket:

Under måndagskvällen genomförde polisen i Oskarshamn sin första joggingtur tillsammans med motionärer som inte vågar ge sig ut själva i mörkret.

Idén till att dra igång jogginggrupper kommer från Peter Karlsson, polisinspektör i Oskarshamn. Han har noterat att många är intresserade av att löpträna och promenera men att de avstår när det är mörkt ute.

Under måndagskvällen träffades jogging- och promenadgruppen för första gången och ett 40-tal trotsade kylan för att ge sig ut i elljusspåret.

– Det känns väldigt lyckat, säger Peter Karlsson.

Politi løper altså sammen med vanlige folk, deg og meg, med batong og andre våpen for å beskytte oss! Mot hvem? Hva har skjedd?

Svensk politi, nå også joggende sammen med vanlige folk.

Samtidig er det kommet frem at i sydlige Stockholm ligger 50 anmeldte voldtekter på vent grunnet ressursbrist i politiet. Det sjokkerende er også at det heter seg at det er utpekt gjerningsmenn i anmeldelsene (sic). Flere av anmeldelsene omhandler voldtatte barn.

«For jävligt mot brottsoffren», sier en politiansatt.

Ja, og i lille Stenungsund er tilstanden slik: Man har ikke ressurser til å etterforske voldtekt av tre år gamle barn.

Politiets ressurser strekker ikke til fordi det er så mange drapsetterforskninger. Man må prioritere. 

Artikkelen: Det är så sjukt. Det måste vara Sverige.