Terrorisme og ekstremisme

Beskytte oss mot «kjøretøy og personer med onde hensikter»

Kjøretøy kan visstnok ville oss ondt, som å drepe oss. I dag, Hamar.

Terrorklossene brer om seg i det ganske land. Dagens leser-foto er fra Hamar, Maxi storsenter:

Igjen er det Sten og Strøm-gruppen som står bak. Vi har tidligere meldt at Steen og Strøm, som eies av Klépierres, skal sikre alle sine sentre i Norge (og Europa). Derfor ses de samme klossene i eksempelvis Haugesund.

Leder av senteret i Hamar, Christopher Castberg, forklarer klossene slik:

– Vi har et ufravikelig prinsipp om at sikkerheten til våre kunder kommer først. Derfor har Steen & Strøm besluttet å innføre betongbarriere som en del av det internasjonale eierselskapet Klépierres sikkerhetsstandard ved kjøpesentre over hele Europa. Bakgrunnen er den økende terrortrusselen i Europa, der plasser som samler store menneskemengder er spesielt utsatt,

Politiet om disse «kjøretøyene»

Vi er klar over at vår nye tid er i ferd med å gi oss førerløse kjøretøy og roboter. Like fullt er det interessant å se politiet lokalt omtale sikkerhetstiltaket slik:

 – I den senere tid har det blitt mer aktuelt å hindre kjøretøy i å komme inn på områder der det oppholder seg mange mennesker. Innkjøringshinder er noe som kjøpesentre har brukt i flere år. Det har da primært vært for å hindre bruk av kjøretøy som kjører gjennom inngangsdører.

Hindre kjøretøy, altså…

Fotoprosjektet: [email protected]