Islam

Trekker bok for barn som reklamerte for flerkoneri

En barnebok som forherliger at bestefar har fire koner - distribuert i bibliotek - trekkes nå av forfatteren. Det kan vi kalle et fremskritt.

Vi meldte om den mildt sagt oppsiktsvekkende barneboken nylig. Svenske skattebetalere har blitt tvunget til å finansiere boken inn i bibliotek. Her fortelles barn i manipulerende DDR-ordlag om hvor flott det er med farfar i Somalia som har fire hustruer. Lille Asli har for første gang vært på ferie i foreldrenes hjemland. Lille Asli bor i Sverige:

«Asli har aldrig varit i Somalia, men nu skall hon äntligen få åka dit med sin pappa, för att träffa farfar och alla sina farmödrar.”

Kanskje den svenske forfatteren selv fantaserer om fire hustruer? Legg merke til at alle kvinnene har fått hvert sitt hus og hver sin høne, og hver sin blomst. Alle likebehandles altså, i tråd med hva islam krever av en mann som driver med flerkoneri. Han må «besøke» den enkelte minst hver fjerde natt, heter det i henhold til de «hellige» skriftene. 

Boken ble bestilt inn av bibliotek. Den slapp altså gjennom det ganske strenge nåløyet til det sentrale biblioteksforbundet.

Samme forfatter, Oscar Trimbel, har skrevet bok for barn for å få dem til å akseptere, eller ikke reagere på, kvinner dekket til fra topp til tå.

Hvorfor trukket?

Oscar Trimbel har nå trukket boken etter alt oppstyret. Vi kan ikke finne en begrunnelse fra hans side for å gjøre dette. Men det kan vel ses som et fremskritt at så skjer?