Aktuelt

Nytt bombefunn i Paris

Fransk politi fant i dag en sprengladning under en lastebil i Paris.

Fransk politi har funnet det de definerer som en primitiv bilbombe, laget av seks bensinkanner, under en lastebil i det nordøstlige Paris, melder metro.co.uk. Bomben skal ha vært koblet til en tenningsanordning.

Lastebilen tilhører det fransk-sveitsiske sementkompaniet Lafarge, som skal være under etterforskning for angivelig å ha bidratt til indirekte finansiering av IS og andre bevæpnede grupper i Syria for å videreføre egen virksomhet i landet.

Franske myndigheter har ingen opplysninger om hva bomben eventuelt skulle benyttes til. Politikilder forteller at arbeidere oppdaget bensinkannene da de var på vei på jobb.

Hele området skal være avsperret.

«Hendelsene» i Frankrike begynner å bli mange og tett. Det er bare dager siden knivdrapene av to kvinner i Marseille og senest lørdag fant politiet en hjemmelaget bombe i et bolighus i nærheten av Parc de Princes-stadion, hvor fotballaget Paris St. Germain bare timer etter skulle spille hjemmekamp.

I går vedtok landet ny terrorlovgivning, som tilsier at den to år lange unntakstilstanden i landet nå er gjort permanent via loven.