Islam

Nei til flere moskeer, sier politikere

Både talsperson for Venstre og Dansk Folkeparti vil forby bygging av nye moskeer. Maktislam skal stanses.

Danmark vedtok nylig forbud mot ansiktstildekning. Dansk Folkeparti mener den naturlige prosessen videre er å begrense hijab-bruk. I tillegg skal navngitte hatpredikanter stoppes fra innreise. Nå kommer neste utspill fra Folketinget: Forbud mot å bygge nye moskeer, særlig tyrkiske. Erdogan presser nemlig sin versjon av totalitær islam inn i Europa:

Det skal være forbudt at bygge nye moskéer, mener Dansk Folkeparti. Også Venstre er parat til at begrænse moské-byggeriet. (…)

Der skal sættes en stopper for de tyrkiske moskéers ekspansion i Danmark. Det mener udlændinge- og integrationsordførerne fra Venstre og Dansk Folkeparti.

Vinden blåser mot islam

Via den tyrkiske ambassaden og det tyrkiske religionsdepartementet Diyanet, har åtte av 27 tyrkiske moskeer i Danmark ekspandert sitt virke siste tiden. Økonomisk støtter altså Erdogan oppunder ekspansjonen. Dette bekymrer danskene:

Det sker som led i en større religiøs udbredelse i Europa – støttet af den tyrkiske regering – med det formål at fremme en mere konservativ tolkning af islam, lyder vurderingen fra flere eksperter. Netop derfor skal det være forbudt at opføre nye moskéer og minareter, mener Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti.

Venstre, søsterpartiet til Høyre, følger opp:

For det fastholder herboende muslimer i et parallelsamfund med religiøse dogmer og værdier, der ikke matcher den danske kultur, mener han.

”Det er klart, at et forbud kræver en meget nøjagtig lovgivning, så eksempelvis udenlandske kirker ikke bliver ramt. Men vi afgrænser gerne religionsfriheden ved at sætte nogle klare rammer. Det har vi gjort før, og det bør vi blive ved med”, siger Martin Henriksen.

I kølvandet på lovgivningen om hadprædikanter ser man i regeringen allerede på, hvordan man kan stoppe pengestrømme fra udlandet til danske moskéer, siger Marcus Knuth fra Venstre.

Og her vil man også se på, hvordan man eventuelt kan stoppe de tyrkiske moskéers ekspansion.

”Alt er på bordet, for vi ser på udviklingen med stor bekymring. Og hvis vi ender med en løsning, der får Danmark længere ned på listen over lande, der begrænser religionsfriheden, så tager jeg det ikke så tungt,” siger han med henvisning til, at fire internationale undersøgelser for nylig placerede Danmark i den dårligste fjerdedel af de europæiske lande i forhold til at indskrænke religionsfriheden.

”Vi skriver med stolthed i vores regeringsgrundlag, at vi er et kristent land. Det er vores udgangspunkt, og der hører eksempelvis prædikener om kvindeundertrykkelse og død over jøder ikke hjemme. Når det er sagt, så skal ingen moderate muslimers religionsfrihed påvirkes, og derfor frygter jeg ikke for friheden blandt de almindeligt troende,” fortsætter Marcus Knuth.

Hvilket parti skal først foreslå det samme i Norge?

Det reiser seg en motstand mot islams økende makt i Europa. Motreaksjon kommer nær sagt i 12. time.