Forskjellsbehandling og diskriminering

Menn utestenges fra festival

Sveriges største musikkfestival legges ned etter voldtekter og ny festival skal åpnes neste sommer. Det blir en festival der menn utestenges helt.

Bråvalla festival er Sveriges største. I sommer ble det anmeldt 11 voldtekter i løpet av festivalen. Dette fikk en svensk radiovert og komiker til å foreslå nytt festivalkonsept – kun kvinner adgang:

– Hva tenker dere om at vi lager en festival der menn ikke er velkomne og som vi kjører inntil ALLE menn har lært hvordan man oppfører seg? spurte Emma Knyckare.

Knyckare fikk svar på tiltale: en halv million kroner kom inn på konto, og nå ligger det godt an til nytt festivalkonsept i 2018, under det talende navnet «Statement Festival».

Ciskjønnet, transe, ikke-binær? Tja, hvem kan svare på det?

Menn som identifiserer seg som menn er uønsket

Jeg må innrømme at jeg skvatt litt av det påfølgende: Det heter fra initiativtakeren at «verdens skjønneste» festival neste år skal være helt fri for «ciskjønnede». Dette er menn som identifiserer seg som det kjønnet de faktisk er født med. Altså en mann som opplever seg som en mann. Dette betyr igjen at transpersoner og ikke-binære personer (personer som verken identifiserer seg som mann eller kvinne), har adgang.

Jeg blir rett og slett svimmel av utviklingen.