Innvandring

Kan hun ikke lese?

Det er ikke alltid like enkelt: Toppolitiker klarer ikke å lese hva HRS faktisk sier. Hun sliter også med etikken sin. Vi kan jo prøve å hjelpe henne.

Høyre har fått ny innvandringspolitisk talsperson, Kristin Ørmen Johnsen. Et av hennes første utspill er knyttet til det mye omtalte dokumentasjonsprosjektet av islams kulturelle endringer av det offentlige norske rommet:

«Selvkritikk på overtid, HRS!» Dette er tittelen Ørmen Johnsen har gitt innlegget sitt på bloggen hos Nettavisen. I brødteksten fortsetter hun slik:

Storhaug tok i helgen litt selvkritikk for bildebruken – det var på høy tid.

Nei, vi tok ikke selvkritikk overhodet. Vi skal prøve å ta en lærdom: Hver gang vi publiserer en artikkel, skal vi ta utgangspunkt i at det finnes aktører der ute som er villige til å å vri og vrenge på budskapet til det ikke bare blir ugjenkjennelig, men også makabert. Som vi nylig uttalte til Nettavisen: – Hadde jeg visst at kynismen er så sterk der ute, hadde jeg benyttet et annet bilde.  

Leseferdigheter og etikk? Ørmen Johnsen.

Gamle påstander

Ørmen Johnsen tillater seg endog i sin posisjon å dra frem hinsides påstander om HRS tilbake til 2009, den gang Audun Lysbakken som statsråd jaktet på bevilgningen vår. Lysbakken brukte påstander fra en prosjektansatt i perioden 2008/2009 (fem måneder), norsksomalieren Amal Aden. Hun hadde angivelig blitt integreringstestet med vodka i kaffen på jobb og dyresextegninger! Ja, du leste riktig, og påstander i denne vanvittige stilen var mange flere. Etter først en påstått gransking av forholdene, som vi ønsket velkommen, skulle granskningen heller bli en rapport, sa IMDI. Rapporten puttet IMDi i skuffen, og stilte heller noen spørsmål til HRS! «Granskeren» IMDi fant altså ingen hold overhodet i påstandene, Aden måtte beskyttes, mente IMDi – derfor kun de  tåpelige spørsmålene til HRS – og bevilgningen ble deretter utbetalt som før. 

Likefullt skriver nå Ørmen Johnsen på bloggen sin dette:

Organisasjonen har blitt anklaget for å bruke ufine og uetiske arbeidsmetoder i arbeidet ved flere anledninger. De har blant annet blitt anmeldt av forfatter Amal Aden for brudd på arbeidsmiljøloven, krenkende påstander og ulovlig overvåkning.

Hvilke etiske normer er det Ørmen Johnsen har tenkt å ta med seg som ny innvandringspolitisk talsperson, dertil for det største regjeringspartiet innen vår tids viktigste tema? Synes hun virkelig det er greit å dra frem gamle påstander som, viss det hadde vært noe hold i dem, selvsagt hadde ført til at IMDi hadde tatt fra oss støtten med daværende regjerings velsignelse?

Merk at Ørmen Johnsen ikke ble oppringt av medier for kommentar. Hun gikk selv til tastaturet og blogget på Nettavisen.. Dette nivået lover ikke godt for Høyre.