Intervju med Skandinavias viktigste frihetsforkjemper

Han har alltid gått sine egne veier, koste hva det koste må. De siste årene har det kostet all personlig frihet. Møt Lars Hedegaard i videointervju med Rights der han kaller islam en "erobringsideologi".

Lars Hedegaard er forfatter, historiker og tidligere redaktør for den venstreorienterte avisen Information. Han har viet hele sin yrkeskarrière til det gode Danmark. Det har ført han inn i en helt spesiell posisjon i sitt hjemland: I februar i 2013 ble han forsøkt drept i sin egen trappeoppgang i København, 71 år gammel. Attentatet stod en IS-sympatisør bak, som deretter la på flukt til Den islamske staten. Hedegaard overlevde med et nødskrik. Men fikk han sympati i danske MSM? Ikke noe å skrive hjem om, for å si det slik.

Jeg skrev et essay om Hedegaard-attentatet i en bok samme år, «Vi vil leve i vår ånd». Som jeg skriver i essayet formidlet Hedegaard disse ordene i en epost til meg to dager etter at kulen føyk rett over hodet hans:

«Det er mærkeligt, at jeg ikke er død efter at have fået en pistol affyret på mindre end en meters afstand”.

Han avrundet slik:

”Jeg har det godt og vil fortsætte kampen med større styrke end hidtil.”

Bauta når historien skal skrives

Lars Hedegaard er bokaktuell igjen, denne kjempen for ytringsfriheten med en personlig styrke få andre forunt. Den lettleste og også humoristiske boken, som jeg på det aller varmeste allerede har anbefalt tidligere i dag, kjøper du her: Fragmenter af Danmarks historie 2020 – 2031. Du vil vanskelig klare å legge den fra deg.

Lars Hedegaards arbeid gjennom årene for det frie Danmark opp mot islams økende makt, ligger an til å bli et av Danmarks viktigste kapitler fra nyere tid når historien skal skrives. Han våget. Han ofret alt.

Rights møtte Hedegaard i København 23. september da Hedegaards bok ble lansert av Documentforlag.no med tungt politioppbud. Han kaller islam en «erobrerideologi», og han sier at han som historiker ikke kan se at islam har opptrådt som annet enn akkurat det i nå 1 400 år.