Aktuelt

16-åring skutt og drept i København

Det var litt over klokken 21:00 mandagskvelden at politiet fikk inn en melding om skyting på grensen mellom Ytre Nørrebro og Ytre Østerbro i København. Umiddelbart etter ble en 16-årig gutt funnet livløs i en av gatene, rett i nærheten av sitt eget hjem. Gutten var rammet av flere skudd,…

Det var litt over klokken 21:00 mandagskvelden at politiet fikk inn en melding om skyting på grensen mellom Ytre Nørrebro og Ytre Østerbro i København. Umiddelbart etter ble en 16-årig gutt funnet livløs i en av gatene, rett i nærheten av sitt eget hjem. Gutten var rammet av flere skudd, minst seks, og ble kort tid etter erklært død.

Ifølge beboere i nærheten av stedet der skytingen fant sted, var det flere som hørte skudd, men ingen kan melde om noen roping. De samme er forøvrig enig om at området er rolig og at det har vært lite problemer, melder Berlingske.

Oliver Klitgaard som bor i borettslaget der mordet skjedde rett utenfor, har bodd der hele sitt liv og aldri opplevd problemer med kriminalitet.

»Der har aldrig været noget. Der har aldrig været så tæt på. Det her var så tæt på, som det bliver. Det er fandeme uhyggeligt. Jeg har hørt, at det ikke er banderelateret – det er også lidt uhyggeligt. For hvad er det så?« spør han.

Politiet avviser ikke gjengoppgjør, men har opplyst at det så langt ikke er noen tegn på gjengrelasjoner. Politiet har imidlertid en formening om at gjerningsmannen eller – mennene visste hvem de gikk etter. Tre-fire antatte gjerningsmenn skal ha blitt observert kjørende vekk i en mørk eller sort bil.

En av beboerne forteller at hans 18-årige sønn kjente til den drepte 16-åringen, som skal ha familie fra Sørøst-Europa, albanere fra Makedonia. Ifølge 18-åringens far var den drepte en kjekk gutt.

Tirsdag var det fortsatt ikke funnet noe våpen, og ingen var pågrepet.

København har den siste tiden var rammet av en rekke gjengkonflikter og skyting, noe som tok seg sterkt opp i sommer. Det var tilnærmet daglig skytinger og opp til flere skyteepisoder per dag. Politiet gikk endog ut med en advarsel til borgerne, spesielt unge menn i alderen 17-25 år, om ikke å ferdes i visse deler av København. Det er satt inn en rekke tiltak, blant annet er Forsvaret satt inn for avlaste politiet, men også fengsling, visitasjonssoner og våpenbeslag.