Aktuelt

16-åring banket opp av gjeng i Skien

En 16-åring blir banket opp av fire-fem unge menn, der om lag 30 ungdommer er tilstede - uten at man klarte å hindre slagsmålet. Det meldes også om våpen som kniv og knokejern.

Telemarksavisa rapporter om en 16-årig norsk gutt som i går ble banket opp av fire-fem unge menn av utenlandsk opprinnelse, i alderen 16 til 20 år, i går kveld i Lundedalen i Skien.

Operasjonsleder Aadne Røilid i Sør-Øst politidistrikt forteller at gutten hadde skader i ansikt og rygg etter det som omtales som et «masseslagsmål». Det skal ha vært samlet 25-30 ungdommer på stedet da det brøt ut bråk, og til tross for at så mange var tilstede klarte de andre ikke å hindre at gutten ble banket opp?

Det skal ha blitt dratt frem både kniv, knokejern og skiftnøkkel, sier politiet, uten at det fremkommer om disse ble benyttet.

Slike hendelser er langt fra unike, men det må likevel stilles spørsmålstegn ved om det begynner å bli langt vanligere enn før å ha med seg våpen som kniver, knokejern og andre slagvåpen? Har mange/noen av ungdommen begynt å bevæpne seg før de går ut i kveldingen? Denne hendelsen skjedde ved 20:00-tiden.

Det kanskje mer unike med saken er at politiet er klar på opprinnelse til både offer og overgripere, men her er det kanskje på sin plass å spørre om det ikke fordrer litt mer spalteplass? Er det generelle konflikter mellom ungdommer av ulik opprinnelse? Hadde de unge mennene som banket opp gutten samme opprinnelse? Er det gjengdannelser? Andre motsetninger? Hvem er det som bærer våpen? Hva sier ungdommene selv?

Å være mer åpen om kriminalitetsbildet krever også at journalister setter seg mer inn i sakskomplekset.