Innsparket

Svenskene åpner grensene for avviste asylsøkere fra Finland

Irakiske migranter med avslag på asyl i Finland tar seg nå i hopetalls over grensa til Sverige. Overfarten var varslet, likevel stenger ikke Sverige grensen. Der møtes irakerne dertil av passive politibetjenter og busser satt opp av utlendingsmyndighetene som frakter dem til asylsentre! Man tror knapt hva man ser.

Sverige er et annet sted, et sted som er SVs Audun Lysbakkens forbilde grunnet de åpne dørene inn til (de antakelig stadig mindre) honningkrukkene. Som kjent er KrF og Venstre, og MDG, Rødt og SV (Støres potensielle samarbeidspartnere) svært enige på innvandringsfeltet. Der er det «Refugees Welcome» som er slagordet. Disse må nå fryde seg ved synet av et Sverige som åpner seg for asylsøkere fra Finland.

Vi skrev for et par uker siden at denne nye asylstrømmen var under oppseiling: «Planlegger ‘masseflukt’ fra Finland». Svenske myndigheter hadde altså god tid til å forberede seg, og det har de altså gjort. De stenger ikke grensen ved Haparanda. De lar politi stå passivt uten å sjekke irakerens id, pluss at flott busser venter de avviste asylsøkerne, melder Samhällsnytt (tidligere Avpixlat).  

Sveriges vurderinger og prioriteringer fremstår ikke som raspe gale, de er raspe gale. Skjermdump fra Samhällsnytt.

Det anslås at opp mot 1 000 avviste irakere kan komme til å ta seg fra Finland til Sverige og søke asyl.

De av dere som er på Facebook kan følge irakernes ferd videre på Walk for Peace (er det krig i Finland?).